glömska jag...

Emelie om full rulle:
skulle inte tävlingen den sötaste gäspningen avslutas igår? :)

just de ja... den avslutas imorgon, direkt när jag vaknar! :)

kom nyss hem från stallet så text om uteritten kommer senare!

full rulle

igår va jag med Evelina hela dagen :D vi började med att plocka jordgubbar, sen åt vi lunch. efter det stack jag, Evelina och Max till långabryggan och badade, super kul ! vi tältade i deras trädgård inatt så nu sitter jag hos Evelina.
idag ska jag rida ut på Play, hoppas det går bättre än vad det gjorde förra gången....
fler bilder från tisdags kommer idag! även det som är planerat, kommer inte det idag kommer det någon annan dag i veckan.

smakprov

smakprov från igår :)
kommer fler i eftermiddag/ikväll. batteriet på datorn tar snart slut så måste stänga av den.

planer för bloggen!

imorse skrev jag ner lite grejer och planerade lite för att få en roligare blogg! jag kom på en ny sak som jag berättar mer imorgon om :) jag tror den kan bli rolig.
jag tänkte också att jag kunde ha en frågestund och tävling en gång i månaden, hur låter det? skulle det vara kul?
om ni har egna förslag om vad jag kan skriva om för en roligare och mer läsvärd blogg så är det fritt fram att komma med förslag!
saker jag bla ska skriva om imorgon:
* vinnaren av tävlingen
* bilder från dagens ridpass
* den nya ''saken''
kommer inte på något mer just nu.

jöbbig pönny

red play idag, det gick väl sisådär :/ vi skrittade fram på galoppbanan och när han gick framför min kompis kollade han jättemycke men sen när min kompis gick framför oss gick han lugnt...
vi tog lite foton i ''dungan'' som vi kallar det för och sen hoppade vi 2 små stockar som ligger där typ 2 gånger, sen blev han nästan helt hyper typ så vi gick in i en gräs hage och fortsatte att rida och där va han inte rolig. han spände sig hela tiden i traven och kändes som han skulle sticka när som helst. vi gjorde lite halter och någon ryggning, han lyssnade väldigt bra på det! seen gick vi till paddocken och travade runt där i serpentiner och lite andra vägar, det gick jättebra! han va väldigt duktig där och travade på mjukt. blev ''bara'' trav och skritt idag för jag hade ingen lust att rida idag.
kommer bilder senare, har inte lagt över dom än (:

fler bilder från fjällbacka


hos play

red play idag och emilia (kompis) följde med och fota :D TACK ! <3
vi tog inte ett så hårt ridpass idag eftersom han har vilat i nästan 1 vecka. när vi trava fram red vi bara litr random vägar överallt i paddocken, någon gång över 2 bommar vilket gick bra, han vsrade skänkel helt hyfsat. sen skirtta vi en liten stund, travade lite  och galopperade lite sen, han va jätte seg i höger varv tror jag att det var, men när vi sen fattade galopp i vänster varv gick det jätte bra! när vi sedan tog häger galopp igen gick det lite bättre. vi galopperade över de 2 bommarna som låg i paddocken lite utspritt och han sprang förbi (?) en av dom flera gånger och saktade av efter bommen och höll på så vi fick lägga ett par volter tills han tillslut höll i galoppen och inte sprang förbi bommen.
vi avslutade sen med att ta ett skutt, de flesta gångerna lyfte han inte på sina ben så vi rev några gånger så vi kom igen och igen och igen och tillslut tog han ett SUPER FINT skutt så sen skritta jag av honom :)
om ni vill ha fler bilder måste det vara minst 4 stycken som kommenterar! (:

tävlande bidragen

här är de 2 som är med i tävlingen.
rösta på bidrag nummer 1 eller 2, om du vill rösta på TEX bidrag nummer 1 så skriver du i en kommentar jag röstar på bidrag nummer 1.
man får rösta en gång, och jag ser vem som röstar fler gånger!
vinnaren kommer upp onsdag efter kl. 20 så rösta på nu :)
bidrag nummer 1

bidrag nummer 2

bilder från fjällbacka

sne bild..
kommer fler sen om ni vill ha?

svar på tal!

Emelie om härligt väder !:
när avslutas tävlingen den sötaste gäspningen?
den kan väl avslutas imorgon, tänkte lägga upp de 2 bidragen som är med här på bloggen ikväll också har ni tills imorgon på er att rösta fram vinnaren!
det är inte försent att skicka in bilder än, bara skicka på! :)

härligt väder !

idag tog jag sovmorgon till halv 11 sen gjorde jag mig iordning och jobbade ett tag så nu sitter jag här framför datorn ;)
jag ska nog med min syster till Indy, han står på ett sommarbete och fota dom och sen ska jag till Play ! :D
vi ska kanske göra en sak idag som jag tror kan bli snyggt, haha, ni får se om jag och Play gör det eller inte, men någon dag kommer vi göra det iallafall.
åhh, gud vilket härligt väder det är idag! riktigt sommarväder juuu! :D riktigt nice!

röd outfit

märkte att det va lite dålig kvalité på bilden men hoppas det går ändå!
tror ni play skulle passa i rött? :)
detta är en outfit som jag slängde ihop, man kan ju välja antingen eller, asså det är ju både dressyr och hopp i den bilden så man kan ju mixa. jag tror play skulle vara riktigt cool i rött!

påväg hem....

just nu sitter jag i bilen påväg hem. vi kommer komma hem ikväll så jag får se om jag orkar och hinner skriva något på bloggen innan jag lägger mig. jag har just förberett ett inlägg som kommer snart. jag såg att jag har tappat en del läsare :( och ni har blivit jättedåliga på att kommentera.... är bloggen inte rolig att läsa? eller vad ?
jaja, nu ska jag skriva inlägget som kommer upp strax. imorgon och framöver (när jag är hemma) kommer det bli lika mycke uppdatering som förut!
jag har massa bilder att bjuda på från fjällbacka! vill ni se?
en bild på mig och min älskade saknade ponny <3

dålig update -jag vet

ursäkt för den dåliga uppdateringen. jag har ju gjort lite tidsinställda inlägg som ska dyka upp och sen har jag inte kunnat skriva något för internetet är inte världens bästa här. jag är uppkopplad via pappas iphone och mottagningen är inte heller den bästa...
jag tycker ni har varit dåliga med att kommentera :(
jag vet inte om detta kommer upp men jag får väl hoppas det. inget seriöst inlägg men det kommer mer sen när jag kommer hem!


ullis!

nu sitter jag i bilen och lyckats få igång internet, eller inte jag, min syster ;)
vi har varit inne på ullared/''ullis'' en stund och jag köpte en huva, så nu har jag en full outfit! :D ett par ridbyxor och 2 jättesnygga pannband (fast dom ska jag få i födelsedagspresent) sen köpte jag en nummerskylt om det heter så?
och tugummi :D

ny tävling

tävlingen är lätt som en plätt, (precis som förra) det är bara att skicka in en bild!
ämnet är den sötaste gäspningen ;)
skicka din bild till [email protected]
vinnaren får en länk till valfri hemsida. har du inget du vill ha länkat så får du självklart vara med ändå! det blir ju bara roligare då.
jag vet inte riktigt om jag lägger ut alla tävlande bidrag här också får ni rösta eller att jag väljer ut några bidrag och sen får ni rösta fram ett av dom eller att jag väljer ut ett vinnnande bidrag själv. vi får se hur jag gör, det beror också på hur svårt ni gör det för mig ;)
tävlingen avslutas när jag kommer hem från fjällbacka alltså på måndagen eller tisdagen.

svar på frågestund!

Varför sköter också om Lady när du redan har play? :)

Superbra blogg!

 

jag tar inte hand om henne mer för hon har åkt tillbaka till sin ägare :/
men jag tog hand om henne för ingen annan gjorde det också tyckte jag det va lite synd om henne så jag frågade om jag fick ta hand om henne.

tack!


1. Kan inte du ha lite mer Hiss/Diss ? 
2. Kan inte du fota lite "modell" bilder på dig själv och sen ladda upp dem på bloggen?

Bra blogg!

1. joo visst kan jag det!
3. det kan jag väl också göra men jag vet inte när.
tack!


funderar du på att skaffa en egen häst efter play?
njaa, jag vet faktiskt inte. tror jag har svarat på denna frågan förut men jag svarar igen.
jag tycker med är lite smidigare att ha fodehäst/medryttarhäst för då måste jag inte åka dit varje dag och så. jag hade kanske inte tackar nej till en häst om jag blev erbjuden heller ;) 
mina föräldrar tycker också det blir för dyrt för min syster vill inte släppa/sluta på sin häst och om dom då ska betala häst till mig och dessutom fodehäst till emilia blir det väldigt dyrt, det är också väldigt dyrt på lödde.


hur länge har du ridit?
lite mer än 6 år tror jag :)

vilken var din favorithäst när du gick på ridskola? kan du berätta lite om den?
först blev det Kimbell eftersom jag blev skötare på honom och sen när han såldes blev det Castor ''istället''. om ni vill kan jag skriva min häst ''historia'' så ni förstår lite bättre? ;) och då kan jag berätta lite om dom samtidigt.


kimbell <3


haha, liten och tjock fuuul unge brevid fina lilla castor <3

vilken hästras är din favorit, varför?
Arab och dom har alltid varit min favorit! dom är så fina och ståtliga. castor va en korsning och hade lite arab i sig och då blev det min favorit. asså det är ju inte bara för han är lite arab men det är för det jag skrev innan också och lite annat.
men isåfall ska dom vara sig själva och inte helt ''utsmyckade'' och så för då tycker jag inte alls dom är fina! det beror också på i vilken mängd dom är ''utsmyckade''.


varför valde du att börja på play från början, vad fastnade du för?
jag fastnade inte för något speciellt, det va mer att jag ville ge honom en chans att bli finare i ridningen och kunna lita på någon (OBS! jag menar inte att han inte litade på någon för jag vet ju inte det). jag tog honom därför att min förra foderhäst TYVÄRR gick bort och då skulle jag ta honom för att göra honom bättre i ridningen så han kanske skulle funka i ridskolan.


om du fick välja vilken häst/ponny som helst i världen vilken skulle du då vilja ha som egen häst/ponny?
ojjjjj....... jag har INGEN aning! men jag skulle vilja ha en häst med något litet problem som också har potencial till att bli snäll, för då har man något att jobba sig fram till och kan känna sig riktigt stolt och nöjd över sina framgångar :) det skulle också vara kul att få rida in en häst, däremot vet jag ju inte om jag hade klarat det ;)


hur vill du bo i framtiden? en gård? hur skulle de då se ut?
jag har inte riktigt tänkt på det för jag vill bli ridande polis och då ska jag nog bo i ett litet hus elller lägenhet.
om jag inte blir ridande polis så vill jag bo på gård, en liten mysig härlig gård nära havet med underbar natur runt omkring!

vad skulle du inte klara att leva utan? (om du bara fick välja 5 saker?)
usch vilken svår fråga! :P 
* min mobil tror jag inte inte jag hade klarat mig utan.
* min familj
* häst
* pengar (haha)

* min speciella ängel (L)
ni då?  

vilken av hästarna som går på samma ridskola som play skulle du vilja ha som foderhäst om du inte hade haft play?
Mathilda ! :D fast jag vill ändå inte ha henne eftersom hon har haft senskada och är lite äldre, ungefär 18-19 år tror jag. men om hon hade varit mellan 8-13/14 år och inte haft senskada men ändå kunnat det hon kan idag hade jag helt klart tagit henne!


mathilda

skulle du vilja vara med i ponnyakuten, varför/varför inte?
ja, det hade jag väl velat, isåfall med play. varför? för jag vill få honom att svara skänkel bättre och inte tönta sig så mycke i vissa lägen. och så han kunde gå bättre med dom flesta ryttare.


vilka bloggar läser du, varför/varför inte?
min kusins, några kompisars och sen en hästblogg som är så jädra ROLIG ! haha :P
jag tycker det är kul att följa mina kompisar och sen hästbloggen - som jag sa för den är jäkla rolig!

varför började du blogga?
verkade skoj, eller min syster övertalade mig och sen dess har jag bloggat (y) och sen använder jag också bloggen som riddagbok när jag har ridit som jag kan kolla tillbaka på sen, skoj att läsa om sina ridpass hur dom gick osv. sen skriver jag också om mina och plays ridpass för hans gamla ägare och skötare och så ska kunna följa honom och veta hur han har det :)

vad ska du göra med play i sommar?
miljöträna, mysa och ta massa fina bilder på oss två :D om han åker till betet ska vi ha det jättehärligt där och rida mysiga rundor i skogarna och bada i sjön och bara ha det härligt helt enkelt!
men framförallt ska vi buuuusa!
vad ska ni göra med era hästar? :)




vinnande bilden!

http://juniorequestians.blogg.se vann tävlingen. grattis! :)
det va ett svårt ämne eftersom samspel betyder olika för olika personer med sina hästar.
men det kommer en ny tävling imorgon som är lite enklare!

jobbig play IGEN

idag va han inte heller vidare rolig. han gjorde likadant som igår när jag trilla av fast idag höll jag mig kvar och det va i trav också. han svarade inte skänkel sådär jättebra och då blev det inte heller så mycke av ridpasset.
vi tränade på att länga och korta skritten och traven och i galoppen tränade vi lite avsaktningar så det inte blev så skumpigt när han saktar av till trav, det gick väl inte så jätte bra, det blev rätt skumpigt ändå :P
men han fatta jättebra galopp, framått direkt! oftast brukar jaf få sitta och driva massa för han ska röra på mig och hålla igång galoppen men idag räckte det men bara en galoppfattning.
sen fick han en skritt paus och sen gjorde vi lite mer öka och korta och då lyssnade han bättre och hade lite lättare att sträcka sig, asså öka. likaså i traven.
nu ska han vila ända fram till måndag och bara gå och götta sig i hagen så det tror jag han kan må bra av! så får han rensa hjärnan och äta massa gräs och hö :D och sen hoppas jag han är bättre när jag kommer tillbaka.
farfar fotade oss :D han va jätteduktig faktiskt! han hjälpte mig även att lägga ut hö i hagen.
snygg min xd
ursäkta min sits, hatar den verkligen !
haha, denna bjuder jag på! ;)
igår när jag red honom skrittade vi fram på galoppbanan och han va otroligt DUKTIG !
han blev lite tittig och orolig vid ett ställe men han stack inte eller försökte vända! :')
innan har antingen försökt att sticka eller vända om och sticka....

svar på tal!

Emelie om jobbig play:
gick det bra med dig när du trillade av?
jaa, det gick jättebra! ;) jag slog mig inte ett dugg så jag skulle bara leta upp snudden till stigbyglen och sen hoppa jag upp igen och red den lilla buse ponnyn igen!

svar på tal!

longering med play:
Gud vad fint det ser ut ! :D
Skulle vara kul om du filmade lite när du longerade honom, så vi får se hur du gör :)

tack ! :D
jag kan tyvärr inte det för jag har inget konto så jag kan lägga upp filmer :( hade gärna gjort det annars!

dagen

tänkte skriva hur min dag ser ut och jag kommer inte kunna skriva så mycke på bloggen men jag ska göra mitt bästa!
snart kommer min farfar och hämtar mig så åker vi till stallet, jag rider och sen fodrar vi sen när jag kommer hem måste jag duscha och så sen ska jag jobba litecoh efter det måste jag packa. jag har ingen aning vad jag ska göra sen men det dyker oftast upp något. jag ska jobba ett tag och det tar ju en stund att packa så jag kommer nog inte bli ledig förrän på eftermiddagen/tidig kväll och då ska jag försöka blogga om det inte dyker upp något annat (som jag skrev)
om farfar vill fota och det blir bra bilder kan jag bjuda på många bilder :)

jobbig play

play va rätt jobbig idag tyvärr :(
han svarade inte skänkel speciellt bra, jag hade först för långa stigbyglar så jag satt helt dumt men sen korta jag dom och då kändes det mycke bättre. jag trillade av honom genom att han galopperade och sen stannade han, vände och drog ner huvudet, han gjorde det en stund innan också men då satt jag kvar.
jag red över lite bommar, ett litet kryss och i traven gjorde vi lite ökningar och ''sänkningar'', haha vet inte hur jag ska säga det, jaja...  men jag drev på så han ökade sen efter några steg höll jag in honom så han kortade traven och sen drev jag på igen.
pappa glömde kameran hemma så han filmade och fotade lite med sin iphone men jag vet inte hur man lägger in dom i datan så ni  får klara er utan.
imorgon ska min farfar följa med så jag hoppas han kan fota ;)
trött play från igår <3

longering med play

longerade play igår och han va väldigt duktig förutom att han kickade ''mot'' mig för jag ''slog'' (missuppfatta mig inte!) honom med spöet lite på rumpan.
han demostrera några gånger genom att stanna och försöka skrämma mig.
såhär gör han ungefär...
han kunde inte sticka igår (som han brukar göra) för jag hades spänt fast longeringslinan på ett speciellt sätt, men han försökte sticka nån gång så det va väl tur att jag hade spänt den så ;)
först lyssnade han inte så bra när jag smackade och så men efter en stund lyssnade han jättefint! fast galoppen gick lite segt.
haha, glad han ser ut x)
sen körde vi även lite frihetsdressyr på slutet och gud så duktig och UNDERBAR han va ! :D
han galopperade efter mig en gång och travade över bommarna för att komma ifatt mig och han är ju inte precis den som jobbar i onödan :'D
och han följde gladerligen efter mig, riktigt kul när det går så bra!
och när jag stannade stannade han superfint vid min sida.
tyvärr blev det inga bilder från frihetsdressyren eftersom jag va där själv och det är lite svårt att fota samtidgt som man springer ;)

malmö

åker till stallet nu för att fodra och sen åker jag till malmö, seen åker jag till stallet igen och ger hästarna lunch så jag skriver mer om ridpasset när jag kommer hem. internetet låg nere igår och nu hinner jag inte skriva om ni undrara varför inte texten har kommit från longeringen igår. men nu måste jag gå.

tävling!

nu drar jag igång en tävling och hoppas det är fler som deltar denna gången.
tävlingen är lätt som en plätt, det är bara att skicka in en bild!
ämnet är samspel :)
skicka din bild till [email protected]
vinnaren får en länk till valfri hemsida. har du inget du vill ha länkat så får du självklart vara med ändå! det blir ju bara roligare då.
jag vet inte riktigt om jag lägger ut alla tävlande bidrag här också får ni rösta eller att jag väljer ut några bidrag och sen får ni rösta fram ett av dom eller att jag väljer ut ett vinnnande bidrag själv. vi får se hur jag gör, det beror också på hur svårt ni gör det för mig ;)
ett exempel, samspel ser ju olika ut för olika ekipage!

väntar på maaat

har kommit hem från stallet nu och väntar på att min mat ska bli klar.
kameran hängde med så det kommer text och bilder! :)
nu ska jag gå och äta för min mat e klaar :D hahaaaa xd

betessläpp

haha fin min xd

hööks

gå in på hemsidan och kolla! det är massor med reavaror :D
vill köpa en massa men jag vet inte vilken storlek jag borde köpa i -.-

jobbig play men ändå så söt

play va riktigt jobbig idag när jag hade hämtat honom från hagen och kom in i stallet, jag skulle binda upp honom i stallgången men så försökte han sticka en gång och sen när jag tog tillbaka honom där jag skulle binda upp honom och vända honom stack han till hagen... han va sjukt töntig i stallet och skulle vara rädd för allt där inne så jag ställde in honom i en box och då blev han genast lugnare (?)
jag red i en hage idag och inte så länge för mina föräldrar stod och väntade på mig och dom ville ju inte stå där så himla länge, dessutom tvingade jag min pappa fota så jag ville inte dröja för länge ;)
vi gjorde lite allt möjligt, ställa, halt, rygga -vilket han gjorde jättefint idag! sen när vi skulle vända gjorde vi typ halv bakdelsvändning.
i galoppen ville jag mest att han skulle gå fram och inte få sån lite slänggalopp som inte håller i sig. men för att vi inte bara skulle galoppera runt runt och runt på volten gjorde jag nån halt och sen galoppfattning direkt från halten. vänster varv gick sådär, han sprang mest in i galoppen.. däremot tyckte jag höger gick jättebra! man kände verkligen hur han tog kraft från bakbenen, han tog vänster galopp några gånger men det gör han ibland, men alla gånger jag fatta ny galopp från halten i höger varv tog han verkligen i :)
kändes som sadlen va lite i framvikt idag så det är nog därför mina skänklar ligger så utanför sadlen :S
haha, jag ser ut som en uppstoppad kyckling men det bjuder jag på ;)
vi matcha lite idag (a)
vackert...
om ni undrar skulle vi göra en halt där.

fler bilder på leo!

promenerar över motorvägen :P
utvilad leo efter någon timmes promenad (y)

miljöträning med play

igår tränade jag och play på miljöträning och det gick jättebra! vi hann tyvärr inte så länge, men nu under sommarlovet ska vi träna MASSOR miljöträning så han slipper spänna sig för allt och kolla på allt och att han börjar lita på mig annu mer!
vi tränade ute och vi skulle egentligen träna i ridhuset också med lite grejer jag hade byggt upp och fixat men eftersom vi inte hann det får jag hoppas det står kvar så vi kan träna imorgon för jag tror inte vi hinner idag.
vi har en hög med hö som är insnurrat/skyddat av sånt plats ni vet  (?) så han fick lukta på det och det tyckte han inte va läskigt. sen hängde det ut en sån plastbit så jag tog det och fladdrade med den, han tyckte det va liiite läskigt men det va bara ifall han skulle nosa på den, när han slapp det stod han bara och kolla på den nyfiket ;)
han fick nosa på något nät som låg där och skottkärror och någon svart sak som låg där, tror det är till traktorn.
sen gick vi vidare till en trähög där massa grenar och brädor ligger även 2 stolar. han tyckte inte det va ett DUGG läskigt och inte stolarna heller, jag blev faktiskt lite förvånad för jag trodde han skulle reagera lite iallafall...
jag mockade ut igår men la det rena i en hög så privatarna kan ta av det till sina hästar så när vi sedan gick in i stallet in i hans box för jag skulle sätta på flugluvan och spruta flugspray på honom tyckte han det va läskigt, konstig häst....
nätet
den svarta grejen
trähögen
plays ''betesläpp''

uteritten

uteritten till betet gick super bra!
matilda skötte sig jättefint. kände att jag kunde lita på henne och höll mig därför också lugn när det kom lite läskiga grejer. det blev mest skritt och lite trav och GUD VILKEN STOR TRAV HON HAR! :P känns så konstisgt att rida henne jämnfört med play ;P
jobbade henne lite i skogen genom att ställa henne åt vänster och höger, skänkelvikning och lite sluta. allt gick skit bra och hon va verkligen duktig !
hon är jätterolig att rida asså! :)
mamma har bilderna i sin kamera och jag har inte lagt in dom i datorn och just nu är jag otroligt trött så dom kommer troligvis imorgon någon gång, ska till stallet och jobba lite så jag uppdaterar när jag får tid.

stallpaus ;)

idag åkte jag till stallet på morgonen för att fodra sen stanna jag där och mockade ut plays box och fixade lite sen red vi iväg hästarna (de som skulle dit) till betet, superhärligt ! ångrar som f*n att jag inte red dit play men han ska KANSKE dit om ca 2 veckor :D :D :D känns också snällare mot honom att få komma iväg lite från stallet och ut i naturen.
mamma lämnade av mig i stallet efter betet, hann inte rida men jag tränade lite miljöträning vilket gick super !
skriver mer om ridpasset och träningen senare för nu ska jag till stallet igen och fodra och samtidigt träffa min lilla super duper ponny :D
tack också för alla söta kommentarer om att play har blivit så fin i ridningen och att vi e så söta/fina tillsammans ! vet ni hur GLAD jag blir när jag läser det ?! :'D



super ponny!

ridpasset gick SKIT bra idag ! han lyfte upp ryggen lite grann en stund vilket han aldrig har gjort innan (när jag har ridit honom) så jag blev riktigt glad :D
skrittade fram honom en liten bit på en grusväg, vägen bort från stallet va han rätt spänd och ville gärna titta på det mesta men när vi sedan vände blev han typ en helt annan häst haha, han gick helt lugnt och avslappnat och duktigt hela vägen.
när vi sen kom in i paddocken gjorde vi lite öppnor och slutor i skritten när vi sedan travade gjorde vi lite sidförflyttningar, visst det va ju inte dom finaste men jag tyckte han gjorde det fint och lugnt och rytmiskt, även hans trav va rytmisk.
idag ville han t.o.m  skritta förbi en hörna som han har tyckt va jätteläskig så han har sneddat  innan och vägrat gå nära men idag red vi förbi där som vanligt med liite övertalning från min sida och sen på slutet gick han förbi där jättefint och duktigt ! :)
sen prövade vi lite slutor och öppnor i traven vilket inte gick lika bra, han kunde det inte lika bra i traven.
i galoppen galopperade vi på volten och gjorde sidförflyttnig på den öppna delen, det gick bäst i vänster varv för han hade lite svårare i höger galopp, det blev mycke galopparbete idag.
sen tog vi en skrittpaus och när vi sen korta upp tyglarna och gjorde någpn sluta och öppna till och dom satt perfekt !
sen skritta vi av en bit mellan hagarna och en liten bit på grusvägen och vi gick i en vattenpöl utan att han blev rädd som jag faktiskt trodde han skulle bli eftersom han brukar bli rädd för ''vattenpölarna'' som kommer från vattenslangarna på stallplanen, dom vågar han inte gå över ;)
det blev inte så jättemånga bilder för det börja regna så emilia (som fota) gick in i stallet men jag och play fortsatte rida i regnet, det va faktiskt väldigt mysigt! (y)

svar på tal!

Emelie om bete !:
vad e det för häst du ska rida till sommarbete? :)

den heter Matilda, bilder kommer på henne imorgon, har tyvärr ingen bild på henne :/
men jag är SJUKT taggad för morgondagen :D

Emelie om bilderna på leo:
jättesöt hund <3 du måste lägga upp fler :)

visst är han! :D vill ni det så är det klart jag lägger upp fler.

bilderna på leo

första gången han åkte buss men skötte sig ändå SUPER !
leo ville leka med rådjuren, han va helt galen :P sprang fam och tillbaka och höll på för att få igång dom så dom också ville leka med honom... en av dom blev rädd så den sprang iväg en bit, den andra gick nyfiket och försikitgt mot leo (när han stod stilla) men den gick inte hela vägen fram. fast det blev inte rädd när leo blev galen ;)
vill ni se fler bilder? :)

frågestund

nu tänkte jag ha en frågestund så fråga mycke nu!
känner att jag ligger lite back med tidigare frågor så jag ''börjar om'' nu, så har du några frågor ställ dom nu! jag har även fått ett önskemål om att ha en frågestund.
jag svarar när jag tycker jag har tillräckligt med många frågor.

:D

ville bara tacka för alla kommentarer ni lämnar! det är riktigt kul att få kommentarer och det blir även MYCKE roligare att blogga.
fortsätt så som ni gör så slutar jag inte att uppdatera.

bete !

imorgon åker vissa hästar till bete ! :D play ska faktiskt stanna kvar på lödde.
hästarna som ska dit rids av sina fodervärdar så jag skulle ju egentligen inte ridit dit men nu är det så att min kompis fråga om jag ville rida hennes häst dit och jag tacka JA såklart ;D
den hästen är supersnäll så det kommer nog kännas lite konstigt att rida henne eftersom Play är liiiite busig, höhö....
mamma fotar nog så det kommer massa bilder som jag bjuder på isåfall.
idag ska jag mocka upp all bädd så det blir enklare att mocka ut imorgon samt tvätta väggarna, smart va? :)
det är möte i stallet ikväll sen kör jag och min familj och äter sen ska vi till stallet och fodra och det betyder att jag inte kan skriva förrens vid 21 kanske och jag åker ut dit vid lunch eller något, jag vet inte riktigt. men det jag försöker säga är att jag ju inte kan uppdatera medans jag är i stallet så ni vet varför det tar sån tid men jag ska nog göra nått tidsinställda inlägg.

ridpassen...


ridpasset 15 juni
(igår)

vi fick rida i ridhuset för vuxenridlägret använde paddocken :/
ridpasset gick super! han lyssnade väldigt bra och va glad. vi tränade först på gångartsväxlingar mellan ryggning, halt, skritt, trav och galopp på volten. när vi hade gjort det ett tag följde vi hela ridhuset i galopp i fältsits också galoppa vi över en bom, fast den va väldigt smal för det låg/stod saker bredvid/längs med den så det va typ bara en halvmeter där vi kunde rida över den men det gjorde ju inte play något ;) han gick riktigt fint över bommen! ansattsen va jättebra och det va bara EN gång han bröt av till trav för han kom fel på den så det är jag riktigt nöjd över!
vi klarade att öppna dörren och gå ut ur ridhuset när jag satt på honom ! *stolt över min lilla ponny*
ridpasset 16 juni (idag)

idag red vi i paddocken och det gick inte likbra som igår men han va ändå duktig. han stack en gång och bocka några gånger -2 eller 3 tror jag och sen stanna han en gång och ville inte gå fram... när han stack hade jag inte foötterna i stigbyglarna men jag satt kvar ändå (y) hihi, stoolt xd
idag träna vi på att han skulle trampa under sig genom att göra lite vägar också skulle han gå helt rakt med benen och inte gå ut med dom, det är lite svårt att förklara... hoppas ni förstår någorlunda, annars får ni lämna en kommentar så får jag väl försöka förklara bättre. vi gjorde den övningen i skritt trav och galopp, det gick sådär. han ''vinglade'' lite men vi ska träna på det fler gånger.
i galoppen så om vi tex gjorde rätt upp så skulle han stanna vid väggen och sen gå ut och fatta häger/vänster galopp direkt från halt och det gick SUPER ! däremot blev han nog lite trött på slutet för han blev lite segare och lyssna inte lika bra som innan.
sen skritta vi skit länge och jag försökte jobba ner hans huvud så vi kan få lite bättre form på honom, eller så han kan gå i rätt form och bära upp sig kanske man ska säga ;) han slappna av bra och va duktig tycker jag, däremot tog det en stund men vi har inte tränat så mycke på det.
idag klarade vi att öppna och stänga till paddocken, det är sånt elstängsel med en sån svart grej på som man håller på ;)
denna dagen minns jaaag..

svar på tal!

Evelina om bilderna på mig och play 12 juni!:
brukar du redigera dina bilder ?
nej, jag redigerar aldrig bilder jag lägger upp på bloggen. asså t.e.x när jag rider, porträtt bilder osv. även om jag inte gillar min (rid)sits/ansiktsuttryck på vissa bilder bjuder jag på dom ändå, lite får man ju bjuda på sig själv, inte sant ?
Emelie om bilderna på mig och play 12 juni!:
aså fina ni e tillsammans :)

taack! :'D

bilderna på mig och play 12 juni!

haha, igga mig.

:S

förlåt att det har dröjt s med uppdateringen men jag har haft full rulle hela dagen och just nu orkar jag inte lägga upp en massa bilder, ni ville ju se dom bilderna från ridpasset i söndags och bilder på leo från idag och igår. imorgon kommer det upp ! :)
red play idag och det gick jättefint, skriver också mer om det imorgon.

hemma = ett inlägg

är hemma nu för att äta och sen sticker jag och min familj till sommarkiosken, även Leo för att fira att det är SOMMARLOV!  :D sååå jä*la skönt !!!!
det ska bli MASSA ridning i sommar och jag ska såklart vara massa i stallet också :D
just nu är det ridläget på lödde, tror det håller på tills på torsdag så vi har hästarna igen på fredag. men play går inte med och därför får jag rida honom idag, onsdag och torsdag men idag kan jag inte för min pappa vill inte och min mamma har jag inte frågat men hon kommer inte vilja :( men jag hoppas verkligen jag kan åka dit imorgon och på torsdag!
imorgon när jag får tid kommer ridbilderna upp från i söndags och bilderna på leo :)

ven (y)

riktig skojig dag idag på ven med klassen! :D det blev även årets första havsdopp!
fast jag har fått en jääätteful bränna i ansiktet, halva ansiktet e bränt... kul att gå till skolan imorgon med den.. och dessutom är det skolavslutning vilket betyder att vi får SOMMARLOV !!!!! :D:D:D:D
så himla kul ska det bli !
jag ska passa leo imorgon till onsdag och jag ska bo hos honom då och det betyder alltså att jag inte kan blogga, hoppas ni klarar er ändå ;)
jag ska fota honom massa och vi kommer ha jättekul ihop, har redan gjort ett schema på vad vi ska hitta på (a)
tex på onsdag ska vi åka buss till lödde sandskog och promenera där, saken är bara den att jag vet inte helt 100 var vi ska hoppa av och hur man går dit, haha lyckat josephine xd.
men jag kommer ha massa bilder att bjuda på om ni vill se of course ? :)
leo <3

ridpasset

han va superduktig idag! :D
först skritta vi fram, samma väg som i fredags för han ska lära sig att det inte är något farligt, och det gick SUPER ! mycke bättre än i fredags. han gick nästan helt avslappnad heela tiden och jag lät honom även gå fram och nosa på höbalarna och han gick raka vägen fram! :')
sen skritta vi också förbi en sånhär grej som han inte reagerade ett ända skit på!
höbalarna.
dessa tyckte han inte heller va alls läskiga!
evelina som va med och fota tog lite bilder på oss där i det höga gräset och sen gick vi på galoppbanan som vi inte har kunnat innan för han har varit i otroligt orolig och spänd och alltid försökt att vända tillbaka :S men idag gick han jättesnällt hela vägen. vi travade också lite där, han blev lite pigg men sånt får man ju ta ;)
kommer ni ihåg den vita grejen/plastet som låg där i gräset som man snurrar runt höet som jag har berättat om? den låg kvar även idag och han kollade på det och blev liiite spänd men han behövde INGEN övertalning att han skulle gå förbi och han skrittade ändå lugnt förbi den, min duktiga ponny :D
sen gick vi även ner i ''dungan'' som vi kallar det, det e typ en stor håla med nån stockar som hinder och tog lite bilder på oss men när vi gick där nere förra veckan för att ta porträtt bilder tyckte han det va jätteläskigt och ville verkligen inte vara där, idag va han helt lugn.
vi gick in i stohagen sen och red lite. vi tränade på trav-halt-trav direkt igen, och det gick bra. han skulle kunna svara lite snabbare men jag tycker han va duktig ändå och svara ändå rätt fint.
sen tog vi lite galopp och gud vilken galopp han tog ! det kändes som vi bara flög fram och det gick så mjukt och fint! eftersom vi inte hade travat fram sådär jättemycke tog vi bara lite galopp i båda varven på volten och sen skrittade vi och tränade på sidförflyttningar vilket gick toppen! vissa gånger gjorde han något helt annat men dom flesta gångerna gjorde han det super.
sen skritta vi av så det blev inget hårt pass för honom idag men det kan han väl vara värd också? :)
vi skittade samma runda som vi hade skrittat fram på men nu körde det dessutom en traktor på åkern precis bredvid så han blev först lite osäker men han blev lugn snabbt igen och va duktig hela galoppbanan runt också.
haha, men när vi sen kom tillbaka stod det en bil och en hästtransport precis bredvid stallet och han tycker transporter är läskiga så jag drev på honom för han skulle gå förbi och han gick fram några steg sen bara typ kastade han sig åt sidan coh backade så jag hängde med bara benet över hans rygg så jag bara; nu trillar jag av, nu trillar jag av... men jag kan ju vara glad över mina ben i det läget för jag va tillräckligt lång för att sätta ner ena benet på marken och lyfta ner det andra, så jag slog mig ju inte. det är faktiskt kul att trilla av om man ramlar på fötterna xd
så vi gick förbi transporten när jag gick bredvid honom och då gick han förbi snällt fast tittig och sen hoppa jag upp igen och skritta en bit.
mer bilder kommer imorgon kväll, ska till Ven med min klass imorgon och kommer inte hem förrän på kvällen.
det måste vara minst 6 stycken som kommenterar att ni vill se fler bilder annars laddar jag inte upp fler bilder då det inte känns så lönt.

trevlig dag!

igår cyklade jag och Evelina till center syd och shoppa lite :D riktigt kul ! när vi kom hem badade vi i hennes pool och sen stack jag hem vid 19 och då kom gäster.
nu ska jag snart cykla till stallet med Evelina, hon ska fota mig och Play så jag kan bjuda på massa bilder när jag kommer hem ! tyvärr hinner jag inte skriva något tidsinställt inlägg eftersom vi ska köra snart men jag skriver mer när jag kommer hem som jag inte vet när men någon gång under dagen ;)
bild på favvisen!

svar på tal!

Emelie om underbara play!:
jag tycker att det är roligt när du skriver så detaljerat, det blir lite intressantare att läsa då och man får reda på mer om vad du gör för övningar :) 
synd att lady inte gick att rida :(

jättebra att du tycker det! hoppas ni andra också tycker så.
också jättekul att ni skriver och tycker till om mina inlägg för det är ju för er skull jag bloggar så jag får ju skriva så som ni tycker det är roligast att läsa då! :)




svar på frågestund del 2!

Hur hög är Play?
han är 136.5.
Vad gillar han bäst rep. sämst att göra?
han gillar att tönta sig så ryttaren blir rädd och han slipper ridas ;)
han gillar att beta, äta högt gott gräs! det han inte gillar är när han inte får äta mer, när vi ska gå vidare.
Vilken ras är han?
han är en sorts polskbergsponny.
Vilken ålder är han?
han fyllde 14 i vintras.
Hur länge har du haft Play?
om 12 dagar har jag haft honom i 5 månader! :D
Hur högt har du hoppat med honom? bana och enstaka hinder.
enstaka hinder har vi hoppat 95 cm, i bana har vi som högts hoppat 60/70 cm.
Hur går det med frihetsdressyren?
om jag ska vara helt ärlig har jag faktiskt lagt den åt sidan. och det har varit så varmt på dagarna nu och då har det inte varit lika kul eftersom man bara blir varm och svettig hela tiden.
men alltid när jag leder honom så stannar jag också ska han stanna bredvid mig och gör han inte det utan lite framför mig så backar jag honom, så det blir ju jobbigare för honom om han inte stannar bredvid mig. det går jättebra!


vinnande bilden!

Emilia vann tävlingen med frihet! grattis! :D


http://emiliaostlunds.blogg.se/
det va bara 2 stycken som va med i denna tävlingen :S
vill ni inte ha tävlingar eller va ämnet för ''svårt''?
skriv vad ni tycker!
vill ni ha något annant ämne, eller kanske en annan slags tävling?

underbara play!

som sagt va play underbart duktig idag! jag red barbacka på honom idag, myyysigt! :D
när jag skulle skritta fram honom gick jag runt andra stallet (där var beauty stod innan) när man har gått en liten bit kommer man till hö med vitt sånt plastskydd runt som brukar fladdra lite och lite andra ''läskiga'' grejer, efter det kommer man till en hög med trä och sånt skit som typ ska äldas upp och när vi gick förbi det så gick han liiite spänt och han va lite tittig men han fösökte verkligen inte sticka eller vända tillbaka mot stallet! om ni bara visste hur glad jag blev över honom! :')
vi skrittade sedan upp på grusvägen till en sväng och sen mötte vi min kompis Anna som kom från bussen så pratade vi lite och hon fota oss lite snabbt sen gick jag och play in i sto-hagen och red.
det gick väldigt bra. tränade på halter och att han direkt skulle komma fram i den gångarten jag ville. han gjorde det inte direkt men jag tyckte ändå han va duktig och gjorde det bra. vi tränade även på att rygga och det gick också rätt bra, han behöver träna mer på det men vi har kommit en bit på vägen iallafall (y)
vi tog sen ett varv galopp lite framått, annars blir det ofta lite flänggalopp, alltså sån galopp som blir lite hur som helst utan energi, sen gick vi in på en volt och tränade (galopp-)halt-galopp och det gick hyffast bra, han behöver träna mer på det. det gick bäst i höger varv men jag bytte varv rätt snabbt för jag tyckte jag studdsade förmycke på honom när han sakta av och jag vill inte förstöra hans rygg, men det gick bättre i vänster varv när han sakta av :P
jag försökte att använda spö så lite som möjligt idag och vi klarade oss nästan hela passet utan förutom att jag behövde använda det en gång för att han skulle få upp galoppen lite, hålla igång den.
hagen ligger precis bredvid galoppbanan som han tycker e lite läskig så när vi kom in i hagen ville han inte gå på den ''långsidan'' bredvid galoppbanan så jag ledde honom så han gick på spåret och gjorde någon halt ibland så han fick kolla lite och efter det gick han typ förbi där som ingenting, duttig liten ponny jag har! :D
när jag skrittade av honom gick jag samma väg som framskrittningen fast lite längre på grusvägen och sen fick han beta lite i vägkanten för han hade varit så duktig.
sen gick vi tillbaka men så stannade vi lite innan stallet (fortfarande på grusvägen) så han fick beta lite till också kom det förbi en moppe och dom låter ju ändå en del och kan vara lite läskiga men Play reagera inte ett dugg !

haha, sry för en låång rätt detaljerad text men han va så duktig och jag änvänder detta som en riddagbok också så kan jag kolla här sen vad vi gjorde hur han har förändrats osv. det kan vara lite kul att läsa om lie minnen också!
jag är riktig nöjd över honom och ridpasset idag!
lady hade jag planerat att skritta 20 / 30 min men hon har tyvärr fått strålröta så det gick ju inte :( så jag tog in henne och ryktade av henne lite.
såhär ser hennes hov ut just nu.

underbara play !

play va som sagt UNDERBAR idag ! jätteduktig va han !! :D
jag hade lite brottom till stallet och lite brottom nu också märkte jag för jag ska på picnik så jag skriver mer om ridpasset när jag kommer hem! :)
ska även försöka skrapa ihop till lite andra inlägg.

bilderna på loke!


ridpasset på play -8 juni

tog sovmorgon idag och hann därför inte skriva om ridpasset imorse. jag har nyss kommit hem från lund, vi va på studiebesök där, trevligt med jääääätte god mat!
skrittade fram honom runt stallet och gick sedan in i paddocken och skritade lite framått där, vissa gånger ökade han fint men jag va inte så hård så han tyckte ju inte han behövde anstränga sig då.
vi gjorde samma övning som jag gjorde med Lady när vi travade fram och sen började vi skritta volten och ställa honom lite, det gick bra.
behövde påminna honom några gånger med spöet och en gång räckte det att jag bara vifftade med det så gick han fram.
han blev rädd för en traktor som körde på en åker långt iväg så han ville sticka några gånger men han gjorde det inte !
jag höll mig lugn hela tiden. vi gick ner på volten sen tills han blev lite avslappnad och sen skrittade vi och travade förbi den delen av paddocken han va så tittig och spänd och det gick väldigt bra, han va fortfarande rädd men han kastade sig inte åt sidan som han gjorde innan och ville inte springa iväg, visst han ökade tempot lite i traven och gick inte ända ut i hörnerna men han gick förbi utan motstånd och han ville inte sticka så han va väldigt duktig! :)
sen tränade jag lite ryggning och fatta galopp direkt från halt. det gick bra men han va lite seg när vi skulle fatta galopp men jag blev ändå nöjd. vi ska träna mycke på det nu så han får upp musklerna ordentligt i bakbenen och vi ska även träna på att rygga för det kan han typ inte :P
jag försökte ta så lite jag kunde i bettet idag och han lyssnade faktiskt bra på det, det tog ju lite längre tid att sakta av till halt men det är sånt man får träna på så det ska vi också träna på!
en av porträttbilderna jag tog i förra veckan tror jag att det va.

svar på tal!

Emelie om svar på tal!:
när kommer ridbilderna på den nya hästen i plays stall? :)
förlåt! :S ska fråga henne nu! dom kommer så fort hon har svarat ifall hon säger ja då såklart! ;)

svar på tal!

evelina larsson om tips på övningar?:
När kommer bilderna från tävlingen upp ?

Kan inte du ha frågesport ? :)
menar du från tävlingen med frihet som ämne? det är bara vinnarbilden som kommer upp på bloggen. ni är dåliga på att skicka in, det är bara 2 som skickat in :(
nej inte nu, har faktiskt varit lite lat med att fråga på frågorna från den senaste frågestunden så jag måste svara på dom först, undrar du något så lämna en kommentar bara, svarar snabbare på dom än i en frågestund.
eller menar du sån där man har olika frågor som man får svara olika alternativ på? x)

ridpassen

började med att rida Lady i paddocken, samma som igår.
skrittade fram på galoppbanan, hon va riktigt pigg där !
red enligt denna skissen, den blev inte så bra och jag gjorde vägarna lite bättre och volterna lite större ;)
så hade vi olika gångarter mellan. asså tex. vi kanske hade skritt i volten och trav i snettigenom osv.
så då tränade vi också lite på förhållningar vilket hon behlver träna på.
galoppen tog vi på volten bara, alltså vi red inte enligt skissen. hon stack nästan alla gånger vi fatta galopp och drog ner huvudet och höll på att kasta med det och ta åt sig tyglarna så jag släppte efter i dom så hon ''fick'' dom . när hon inte stack höll hon bara på med huvudet :P vi fick en galopp där hon skötte sig bra fast då blev vi själva i paddocken en liten stund?...
konstig häst.
i övrigt va hon duktig.
tyvärr kom vi inte på bild idag, min syster filmade oss lite med min mobil och jag vet inte om hon fotade också, om hon gjorde det lägger jag upp dom imorgon. det blev nog inte så många då.
texten om ridpasset med lilla play kommer imorgonbitti, har sovmorgon till 9.25 :D
vi hörs då!

tips på övningar?

jag skulle behöva lite tips på övningar man kan göra  när man rider! det är rätt ofta man bara rider runt eller gör samma sak varje gång man rider för man inte kan komma på något man ska göra..
så jag tänkte höra med er om ni har någon rolig, bra osv övning som jag kan träna på med min häst när vi rider? :)
det kan vara bra för musklerna, kondis eller bara helt ''vanliga'' övningar!
vad brukar ni träna på när ni rider? :)
jooo, nu innan jag glömmer det skulle någon vilja göra en ny header till mig? (a)
jag har ju haft den som jag har nu ett tag och skulle vara lite kul med variation.

ridpasset på lady -6 juni

ridpasset på henne gick också väldigt bra.
hon blev riktigt pigg i galoppen och min sits va inte den bästa, hade lite långa läder (så mobba inte min sits, tack!) men idag ska jag korta upp dom och försöka hålla mindre i hennes mun när vi galopperar idag och i fortsättningen.
jag provade att ställa henne en liten bit i båda varven för att testa om hon kunde det och hon va jätteduktig! jag tränade lite lyssna skänkel och skritta och travade över en bom vilket gick väldigt bra! tränade också att hon skulle ''svara bettet'' och inte dra emot.
hon va väldigt duktig och jag är nöjd med ridpasset.
dock blev hon riktigt PIGG (som jag sa) i galoppen och sprang mest men hon är ju unghäst så det får man ta.
bilderna blev inte så bra pga ljuset. red vid kl 22 och då hade solen börjat gå ner men jag slänger upp lite foton.
suddig
tack så mycke emilia för alla fina foton och all hjälp! ♥

ridpasset på lady -7 juni

ridpasset på henne gick också väldigt bra.
hon blev riktigt pigg i galoppen och min sits va inte den bästa, hade lite långa läder (så mobba inte min sits, tack!) men idag ska jag korta upp dom och försöka hålla mindre i hennes mun.
jag provade att ställa henne en liten bit i båda varven för att testa om hon kunde det och hon va jätteduktig! jag tränade lite lyssna skänkel och skritta och travade över en bom vilket gick väldigt bra!
hon va väldigt duktig och jag är nöjd med ridpasset.
dock blev hon riktigt PIGG (som jag sa) i galoppen och sprang mest men hon är ju unghäst så det får man ta.
bilderna blev inte så bra pga ljuset. red vid kl 22 och då hade solen börjat gå ner men jag lägger upp dom som blev bäst ;)

ridpasset på play - 6 juni

ridpasset igårkväll gick väldigt bra!
först snedda han jääätte mycke i kanterna och på spåret och va mest störig. men när vi sen bytade varv lydde han mig mycke bättre och han gick på spåret ordentligt.
jag ställde honom utåt och gjorde lite volter och hade fortfarande honom utåtställd, det är ju jobbigt för dom men han va jätteduktig!
sen blev jag jättesugen på att hoppa så jag hoppade över en cavalettibom, och det gick jättebra! :D först gick det lite segt men mot slutet va han framått och tyckte det va skoj.
han stannade en gång och drog ner huvudet när vi trava för han blev irriterad på spöet :P
HAHA ! faaaail...
jag ser ut som en flaxande kyckling! hahahahahahahah
kärlek till min fina ponny! ♥

kommentera nu då! :)

till kompis

nu ska jag snart sticka till en kompis och det betyder att det inte heller bli så bra uppdatering idag... men jag ska verkligen försöka lägga upp bilderna och skriva om igår, senare ikväll!
nu eftersom det snart är sommarlov (:D) och vi blir lite mer lediga från skolan nu sista veckan blir det kanske inte så mycke uppdatering på bloggen.

sen kväll

kom hem kl. 22.30 igår från stallet igår kväll och då skulle jag duscha, äta och sen lägga mig direkt så därför hann jag inte skriva något på bloggen. det va ju inte riktigt planerat att komma hem så sent... men jag har massa bilder att bjuda på från ridningen senare i eftermiddag! :) och jag ska även skriva om båda ridpassen fast dom kommer i 2 ''delar''.
vi hörs senare!

lite inlägg

idag blir det tyvärr inte så många inlägg. jag ska snart till stallet och sen ska jag ju rida på kvällen så jag kommer komma hem rätt sent. ska försöka hitta någon som kan fota lite när vi rider så ni får se hur det ser ut! :)
kameran följer med så jag ska försöka ta många bilder!
angående tävlingen så om ni inte har en blogg så går det självklart ändå att vara med! om du vill få länkat något annat än din blogg så skriv det i mailet.

tävling !

nu kommer äntligen en tävling!
temat är frihet.

så skicka in en bild på dig och din häst eller bara din häst till [email protected]
jag väljer ut den bilden jag tycker ser mest fri ut på torsdag denna veckan så ni får skynda er att skicka in.
vinnaren får en länkning till sin blogg så glöm inte att skriva bloggnamnet med i mailet.
LYCKA TILL! :)

ridpassen

som jag skrev tidigare gick båda ridpassen jättebra idag! :D
började rida Play i en gräshage för att variera ridplatsen och underlag. han va lite spänd först men slappnade av efter en stund.
började att lirka lite på fingrarna och ställa honom samtidigt, så höll jag på tills han slappnade av lite, det gick helt OK, kunde gått lite bättre.
jag ställde honom sen i traven och gjorde lite olika vägar. vissa gånger runda han sig otroligt fint och slappnade av! när vi hade hållt på så ett tag travade jag honom lite snabbare trav rakt fram sen och den traven blev super fin ! han rörde på sig jättefint och det kändes jättebra!
det blev ''bara'' skritt och trav idag och barbacka ridning dels för att det va så varmt och sen vågade jag inte galoppera för jag vet inte om det finns gropar osv där.
jag red Lady också, red henne i paddocken med sadel ;) det gick också väldigt bra. vi skrittade och travade ''bara'' för vi red mitt på varma ljusa dagen och jag ville inte pressa henne för hårt i värmen. vi tränade på förhållningar, att hon skulle lyssna på bettet och inte streta emot och inte heller springa så mycke.
gud så ROLIG hon va att rida asså! :D
hon och Play är raka motsatserna. Lady lyssnar skänkel otroligt bra och är väldigt känslig och pigg och Play är typ helt tvärt om :P  men det är ju kul med lite variation också.
jag och Lady tränade också att stå stilla en stund och inte stressa iväg efter halten och det gick bra, några gånger ville hon gärna fortsätta men det va bara att göra halt igen.
imorgon ska jag rida dom på kvällen så jag kan rida som ordentligt, jag kände att lady va rätt pigg idag.

firande

jag vet att uppdateringen är dålig idag men min lillebror fyller år idag så vi grattade honom och hav honom presenter imorse sen åt vi frukost och efter det cyklade jag till stallet. text om det kommer upp senare, jag red båda och det gick jättebra! :D
nu har vi fikat lite och jag har duschat och snart ska vi kolla på bio och äta på resturang så min dag är fullbokad idag!
imorgon kommer jag skriva mer.
ni verkar vilja se porträtt bilderna och ridbilderna från i fredags så dom kommer nog upp ikväll, om jag har tid och lust. dom flesta bilderna från träningen är väldigt enformade eftersom emilia satt och tryckte av maaassa bilder när vi gick över bommar och typ inga när vi inte red över dom :P
en bild på lilla Lady.
tyvärr blev det inga foton från idag men jag ska försöka släpa med Evelina ut till stallet imorgon så hon kan ta lite bilder ;)

2 hästar/ponnysar

nu har jag en till liten ponny jag ska sköta :D jag ska sköta henne på samma dagar som jag sköter Play så det blir mycke att göra i stallet!
tog lite bilder på henne igår, hon är inte så gammal och har inte så mycke muskler men det ska det bli ändring på nu! ;)
visst är hon söt? :D

svar på tal!

emilia om gårdagens träning:
kan du inte lägga in bildbomb på dom fotona ni hade tagit som va typ 700 bilder? :d

va de ingen som fota när du hoppa 95 ? :/ och hoppa han de eller rev han de? :d
joo, men jag tog mest porträtt bilder på honom också och eftersom det är folk som tar mina bilder så är jag inte så sugen på att lägga upp dom, men sätta ett sånt märke på dom så är dom kanske inte lika roliga att ha ;) det blev rätt många från ridningen också när vi gick över bommarna för emilia (som fotade) tog foton heeela tiden, haha :P
nej tyvärr :( emilia gick precis när vi skulle börja hoppa.
neej, klart han hoppa! :D han saktade in precis lite innan hindret men min duktiga ponny hoppa ändå och Pontus sa att det va ett jättefint hopp och att han va duktig och duktig är han ju oftast!
vill ni se bilder från ridningen, dock är det mest när vi gick över bommar som jag skrev eller vill ni se porträttbilder och bilder på mig och Play tillsammans?


vilken låt?

jag tänkte göra en liten film/klipp med Beauty och Play men jag kan inte bestämma mig vilken låt jag ska välja...
jag har funderat på free fallin, i'm yours, i'd rather be with you.
vilken tycker ni jag ska välja? tycker ni någon helt annan? :)
Beauty (L)
Play (L)

tävling??

jag skulle gärna vilja ha en tävling här på bloggen, det är väl också roligare för er om det är tävlingar här lite då och då, eller?
men jag har så dålig fantasi, så jag undrar om det är någon speciell tävling ni vill ha eller bara förslag på tävlingar? vilket ämne, hur ska tävlingen va, vad går den ut på osv.
om ni är duktiga på att komma med förslag och så kommer en tävling upp ikväll!

gårdagens träning

gårdagens träning gick jättebra! vi hoppade ca 95 cm så jag är faktiskt nöjd över det och han hoppade väldigt fint och bra igår.
vi skrittade dom fram en liten stund sen travade vi dom och då skulle vi rida som ''vågor'' för dom skulle följa handen, Play stannade en gång och försökte vända och drog samtidgt ner huvudet men det gick bra sen. efter det skullr vi skritta och trava över bommar för att få hästarna att lyfta på sina ben och gå bättre.det gick bättre och bättre. pontus (tränaren) la sedan till ett hinder så vi kom i trav och hoppade ett hinder direkt efter.
sen bytte han så att vi kom in i galopp med en galoppbom och sen kom hindret, det va typ 4/5 meter emellan, jag vet inte riktigt för jag kolla inte så noga ;)
när vi hoppade första språnget drog han ner huvudet direkt efter hindret och vände åt sidan och stannade typ så jag drev på och några gånger efter det vände vi åt vänster (vi skulle egentligen åt höger/rakt fram) så han inte visste var han skulle för då kan han ju inte dra ner huvudet/bocka.
när vi hade gjort det några gånger fortsatte vi rakt fram och det gick jättebra!
när vi kom upp i lite högre höjd drog han jättemycke mot hindret och ville verkligen hoppa, det är ju positivt asså att han gillar att hoppa. bättre att han ''drar'' lite mer än saktar av tycker jag!


















tog även lite porträtt bilder idag :D

kommer imorgon!

just nu pallar inte jag att skriva om träningen och lägga upp bilder så jag gör det imorgon istället! nu ska jag göra mig iordning och sen läsa lite.
vi hörs imorgon :)

kommer imorgon!

just nu pallar inte jag att skriva om träningen och lägga upp bilder så jag gör det imorgon istället! nu ska jag göra mig iordning och sen läsa lite.
vi hörs imorgon :)

dåligt tidsplanerat...

oojjj... jag tänkte att jag skulle vara hemma till 19 men jag cyklade hem från stallet så jag va hemma lite innan 21. träningen gick jättebra! skriver snart mer om den och bjuder även på massa bilder! :D
tog hela 771 bilder på play idag, haha! kameranörd ?....
smakprov från idag.

i stallet

just nu är jag i stallet så som ni förstår är detta ett tidsinställt inlägg.
jag ska träna med Play idag och min pappa kanske kan fota, så ifall han fotar kommer det mycke bilder! :)
tänkte även ta lite porträttbilder idag, och jag har lång tid på mig för det va kakkalas här kl. 11 och min träning börjar lite innan 17 så jag har ju lång tid på mig att fota och ta hand om play!
skriver mer ikväll fast jag tror inte det blir förrän vid 19. ska också försöka ta tag i plays hagkompisar så att det kommer upp någon gång! :o

svar på tal!

Emelie om händer i stallet:
extremt söt:) kan du inte fråga om du får lägga upp bilderna när han rids? det skulle vara kul att se:)

jodå, det är klart! :) jag vet inte när jag frågar men snart blir det iallafall.


händer i stallet

fick ett önskemål för ett tag sedan att skriva lite vad som hände i stallet så jag tänkte berätta en sak nu ;) joo, vi eller ridskolan kanske man får säga har köpt in en ny häst! namnet har jag inte lagt på minnet men det kallas Loke. den är väldigt söt och väldigt kraftig men ändå inte? x)
jag kollade när den reds och den va väldigt duktig, den gick så lugnt fast den hade kommit till ridskolan precis dagen innan. Lokes nya fodervärd och han kommer bli ett jättefint par tror jag! :)
jag vet tyvärr inte om hon vill att jag sak lägga upp bilder när hon är med så det får bli på bara honom.
vad tycker ni om hästen? :)

dagens ridpass

red play idag igen :D
det gick också jättebra ! när jag la till spöet idag sparkade han bara lite irriterat med ena bakbenet och sen i galoppn gjorde han en lätt kick, så jag är faktiskt glad över att han inte bockar eller stannar-bockar-och samtidigt vänder...
och han lyssnar ändå på spöet.
tränade på att ställa, lite slutor och lirkade även lite på fingrarna lite en stund och han tog ner huvudet och det är ju en bra början att få rätt form på honom och även få bort underhalsen! ställa gick väldigt bra tycker jag! galoppen va lite seg men ändå helt OK, bättre än vad det har gått innan iallafall. slutorna gick också jätte bra, han gjorde det inte så jättebra men eftersom jag inte har tränat på det så mycke så gjorde han det bra för att inte ha tränat på det, om ni förstår? ;)
han va väldigt lugn idag, i boxen kunde jag ha honom lös vilket jag inte brukar kunna ha då han sticker... han va ockås avslappnad hela ryktningen och gick rätt så villigt över slangarna idag som han vågade igår.
eftersom han va så lugn bestämde jag mig för att skritta av honom på galoppbanan. det har jag inte kunnat göra på ett tag för han har varit så tittig och spänd på typ allt som låter eller rör sig.
det gick jättebra att skritta av där! han blev lite rädd för en gren som knaka till en gång och galopperade några steg men stannade snabbt igen och gick lugnt fram som vanligt. sen klarade vi även att gå förbi en sån vit grej man snurrar in höbalar i som av någon konstig anledning låg i gräset med lite övertalning.
min syster fotade oss lite idag :D
(bytade spöhand där)
haha, fail!

ridpasset

red ju som sagt play idag, vilket gick super!
han har blivit mycke bättre på att svara skänkel nu så det är jag faktiskt glad över, vi gör lite framsteg även om det känns hopplöst ibland...
vi tränade på förhållingar och växlade mellan rygga, halt, skritt, trav och galopp. sen tog vi en paus med det och gjorde lite sidförflyttningar vilket gick sådär. han gjorde vad han trodde man skulle göra eftersom han inte lyssnade speciellt bra.
vi fortsatte sedan med förhållningar. idag lyssnade han bättre på mig när man gjorde halt och sen skulle komma fram i trav igen, det har han inte gjort så bra förra veckan.
när vi tog galopp blev det mest bara sakta och segt så jag ''slog'' till honom med spöet en gång så han sparkade en liten bakut men idag räckte det med en rapp med spöet så ökade han!  innan har jag fått sitta med det flera gånger för att det ska bli någon reaktion. han sparkade bakut 3 gånger tror jag och 2 av dom bytte han galopp med bakbenen så det blev korsgalopp haha, knäpp häst! :P
han blev väldigt ivrig ett tag och ville verkligen jobba och ha lite fart, vilket jag tycker är bra, då tycker han ju det är kul! (y)
riktigt nöjd med ridpasset idag!
plays nya kärlek...
hängde efter henne var hon än gick och va typ max 2 meter från henne hela tiden...
tyvärr fota ingen när vi red idag men jag ska försöka få någon att fota imorgon!
det blev inte heller någon frihetsdressyr idag därför att jag inte orkade eller hade tid.

svar på frågestund del 1!

ursäkta att det har dröjt så länge med svaren från frågestunden! samma gäller med Plays hagkompisar, känner mig så lat... men problemet är att jag vet liksom inte vad alla hans kompisar är för ras osv, men jag ska ta hjälp av deras fodervärdar/skötare/''beundrare''.
svaren kommer i nån del/-ar.

Vad är ditt mål under 2011 med Play?
mitt mål med Play under 2011 är att få honom bättre i ridskolan, få honom att lita på mig i alla (dom flesta iallafall) lägen.
det viktigaste målet om man nu kan uttrycka sig så, eller varför jag tog honom som foderhäst va för att få bättre pli på honom i ridningen så han kunde fortsätta på ridskolan.


Vad är ditt mål under framtiden?
jadu, det va en bra fråga...
så som det ser ut nu kommer jag aldrig vilja sluta med hästar. jag skulle vilja bli ridande polis som vuxen, alltså arbeta med det.
jag tycker det verkar vara bra för dom som verkligen gillar hästar, kunna arbeta och tjäna pengar samtidigt som man får umgås med hästar och lära känna dom ''ut och in''!
men innan jag hoppar så långt fram i livet skulle jag gärna vilja åka ut och tävla med min häst i hoppning och kanske någon dressyr också, fast dressyren hade då fått bli pay and ride.
Tänker du skaffa egen häst eller fortsätta med foderhäst/medryttarhäst?
jag vet inte faktiskt. det är rätt praktiskt och bra att ha en foderhäst/medryttarhäst för då har man inte fullt ansvar för den, behöver (oftast) inte betala vetrinärkostnader, hovslagare, veterinär osv. man behöver inte heller åka dit varje dag, ifall man har mycke läxor eller prov eller kanske bara har mycke att göra.
fast om jag hade blivit erbjuden en häst hade jag nog inte tackat nej!

Tänker du åka ut och tävla eller fortsätta med pay and rider?
neeej! jag vill ta grönt kort, så det har jag tänkt göra detta året, jag har bara inte så bra koll på när det är och sånt. men innan jag börjar hoppa lokala, skaffat grönt kort och så, så ska jag och min häst först åka iväg på några pay and rider så jag vet hur den reagerar och sen ska man ju också arbeta sig upp i klasserna. asså med D-ponnysar måste man ju minst hoppa 80 cm på en lokal och för C är det ju 70 cm om jag inte har fel.
jag skulle egentligen åkt iväg med Beauty detta året med eftersom hon tyvärr lämnade oss i vintras blev det ju inte av...
Hur tar du så fina bilder? vinklar, ljus, inställingar...
haha, roligt att du tycker dom är fina! :D
jag prövar mig fram i olika miljöer eftersom det skiljer sig från plats till plats. fast ett tips som jag kan dela med mig av som jag alltid har i bakhuvudet när jag ska fota/filma är att alltid ha solen mot ryggen, så du står vänd mot den. dels för att du kan ta sönder kameran om du håller den mot solen (något i den stilen iallafall) och dels för att bilderna blir mycke bättre då! objektet som du fotar blir mer ljust då eftersom solen då skiner/lyser på objektet för om du fotar ditt objekt mot solen blir det mörkare och som sagt kan du förstöra din kamera.
jag är ju inget fotoproffs men de är mina tips.
har ni några bra fototips?
om det är något mer ni vill veta om frågorna så lämna en kommentar!
den andra och kanske trejde delen kommer också, den kommer då handla mer om Play! :)

till play

nu ska jag snart ta bussen ut till play! :D
kameran följer med men jag tror ingen vill fota tyvärr :(
jätte taggad på att träna lite frihetsdressyr så det gör vi nog, ska försöka knäppa av lite bilder medans vi håller på!
tänkte vara där länge och ta god tid på mig med träningen, ska även rida.
nu måste jag gå så jag inte missar bussen.
vi hörs ikväll!

ledig dag

godmorgon!
idag är vi lediga från skolan eftersom vi har operation dagsverk, det betyder att man ska jobba ihop pengar till vår vänskola i Tanzania för att dom ska få det bättre. det tyckr jag är väldigt bra för jag har jobbat med den skolan, asså kollat foton, letat fakta och sånt så jag vet att dom har det väldigt dåligt där. men ''min'' skola har tidigare haft såna dagar så vi har kunnat skänka pengar så nu har dom fått det rätt mycke bättre tack vare det!
så pengarna eleverna samlar in räcker väldigt länge!
men jag har redan jobbat ihop pengar så det betyder att jag e ledig idag :D
imorgon är vi också lediga likaså på fredag (lördag, söndag) och måndag nästa vecka. då är det såna röda dagar ju och sveriges nationaldag. när vi sedan kommer tillbaka är det inte länge till tills det är SOMMARLOV !

nu ska jag inte prata mer om skolan (y)
några frågor från frågestunden kommer upp idag. ursäkta att det har dröjt!
en bild från igår.

RSS 2.0