dagstorp

va i dagstorp idag igen med emilia, jättekul! :) fotade lite så det kommer bilder någon gång xd åkte även till stallet och fotade plaiken, min fining, sen fotade jag även 2 hästar som är på prov till ridskolan, mer vill jag inte säga.

Duktig play på skogstur

Jag och play red ut i skogen idag med My och bambam :) det gick jättebra, play skötte sig väldigt bra idag! Vi tränade på att gå först och vi klarade att skritta, trava och galoppera först men ibland när vi skulle gå om My på bambam och han inte ville det började han konstra men tillslut fick jag fram honom och när han hade gått fram några steg gick vi in bakom bambam så fick vi båda som vi ville ;) Vi hoppade 2 små stockar i dagstorp också och det gick bra :p När vi sedan nästan va framme hoppade vi 2 andra stockar/tjockare pinnar i dungen som ligger bredvid galoppbanan precis intill anläggningen och jag tyckte han ca jätteduktig. Haha, en gång va han i sin egna värld så han märkte inte att My och bambam började hoppa hinderna så när jag sedan styrde honom mot hinderna fick han plötsligt fart i tumpan och stack ikapp dom...

Seg uppdatering

Igår åkte min dator till lagning så nu innan den kommer tillbaka kommer det bli riktigt dåligt med uppdatering. Jag ska försöka skriva om mina ridpass med play men det kommer bli dåligt med bilder tyvärr då jag troligen kommer blogga från ipaden de mesta av inläggen.

Regntur

Jag och Play skrittade och travade ut med Julia på Anton på grusvägen "utanför" stallet, vi red lite på någon åker också. Riktigt HÄRLIGT !:-) Play tyckte också det va super kul och när vi sedan vände tillbaka gick han först och han skötte sig faktiskt väldigt bra då, det gjorde han hela rundan men ändå ;)

fler bilder!

någon bild kanske kommer i repris.
denna ponnyn va jäkl* söööt !

dagen med emilia ♥

jag cyklade till emilia vid halv 9 imorse, när hon va klar cyklade vi vidare till play. jag struntade i att skritta honom idag utan emilia tog bara bilder på oss :D
efter det begav vi oss mot dagstorp, fotade rätt mycke och kollade in många hästar ;) vi båda blev riktigt sugna på att tävla ! menmen, jag får vänta tills jag har tagit grönt kort...
ljuset va jättedåligt idag så bilderna blev inte så bra tyvärr :/ 






orkar inte lägga upp fler bilder + vi har gäster, vill ni ha fler får ni kommentera lite (:

dagen

idag ska jag gå upp kl. 8.00 för att göra mig klar för sen sticker jag till emilia och från henne cyklar vi till play, ska skritta honom eftersom han va så duktig igår, sen cyklar vi vidare till dagstorp. ska kolla på ponny derby och fota massa! när vi känner oss klara där åker vi vidare till hennes häst Daffi.
när jag kommer hem har jag iiingen aning om vad jag ska göra men det är väl på eftermiddagen jag kommer hem.

AMAZING pony !!!

hoppade play i paddocken idag och han va så himla duktig så man blev helt förvånad! haha, skoja bara, men han va OTROLIG idag! :D
vi skrittade fram på galoppbanan och det gick bra, fast han blev rädd för några blommor så först ville han inte gå förbi så drev jag liite och sen gick han runt om xd.
sen travade vi ett varv också och det gick jätte bra! han blev lite spänd men inte så farligt.
sen gick vi in i paddocken och travade i en 8:a utan stigbyglar och gjorde halt varje gång vi kom in på medellinjen, halterna gjorde han jättebra däremot va han lite seg när jag drev på.
sen gick vi in på en låg studds, med cavalettisar, gick super! 2 va på det mellersta och de andra 2 va på det högsta sen höjde vi så alla va på det högsta och tillslut la vi upp det som en kompinaton, först båda på 70 (tror jag att det är) och sen höjde vi det längst bak till 80/85 (tror jag), det gick bara för bra asså! :D såååå duktig han va !
vi kom förnära första gången för jag va inte helt säker på avståndet så han saktade in lite/korta galoppen så jag trodde han skulle vägra, men neeej, han hoppa! :'D
halten ;)
ser ut som världens tjockaste unge...
haha, fail xd
vad tycks, har jag inte en duktig häst? :D

sugen på bilder?

va i stallet imorse och mamma tog lite bilder på mig och play :D
dock ville hon inte göra såna grejer så han tog fram öronen så han ser lite sur ut och sen ville han bara äta gräs :P menmen, sånt e livet, bilderna kommer idag, när vet jag inte. måste först hitta en sån sak som man sätter in i datorn så jag kan lägga över bilderna!

svar på tal!

köplistan från hööks:
vad är det sista för någonting ? :)
detta är en platta som hästen kan klia sig på, som jag har förstått det som ;)

betten

fick några kommentarer om betten jag ska köpa och det raka har jag läst att det är mildare och delar även upp trycker i hela munnen istället för på bestämda ställen.
pee wee (eller vad det kallas) har jag inte uppfattat som starkt, och jag ska INTE ha det på play, dessa köpen jag har lagt upp har jag tänkt att ha på min nästa häst som jag vet att jag kommer ha länge.
och jag försöker helst undvika att använda starka bett på mina hästar eftersom jag inte gillar dom.


köplistan från hööks

179 kr.
379 kr.
299 kr.
229 kr.
99 kr. (till sommaren)
69 kr. (till vintern)
något av dessa tror jag.
689 kr.  749 kr.
129 kr.
699 kr.

och ett annat bett som är svängt, för 229 kr. finns ingen bild på deras hemsida.


249 kr. är inte säker om jag ska ha den. om jag ska kanske jag köper en hoppsadelgjord istället.
119 kr.
349 kr. om inte denna blir det någon annan sorts pad.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
299 kr. kanske att jag köper bak också, samma gäller bootsen.
de vita. 189 kr.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
antingen köper jag det kittet ovan eller detta nedan.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

i vita! 99 kr.
4 par, 729 kr.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
259 kr.
69 kr. tror det blir dom.
HÖÖKS SIDAN ÄR KONSTIG SÅ DET GÅR INTE SE DOM ANDRA FÄRGERNA PÅ PRODUKTERNA...
i rosa, 69 kr.
rosa, 139 kr.
rosa, 99 kr.
kaaaanske ska ha denna. rosa, 149 kr.
rosa, 199 kr.
om ni vill se grejerna i rosa finns dom på sidan 132-133 i katalogen.
http://np.netpublicator.com/netpublication/n33586442
129 kr.
vad tycker ni? :)

dagen

fram till kl. 14 satt jag och glodde på TV, åt frukost och lunch, dammsuga och lite sånt sen cyklade jag till emilia, därifrån cyklade vi till hennes häst Dafne som står i saxtorp (tror jag). vi red ut båda två på henne samtidigt i grimma och grimskaft ;)
sen cyklade vi vidare till min fina Play! :D vi skrittade först på grusvägen rätt länge och han va SUPER duktig för att vara helt själv! och så långt har vi aldrig gått helt själva också. han stannade någon gång och ville vända tillbaka med jag sa bara till honom så fortsatte vi. när vi sedan vände tillbaka fick han fart i rumpan! vi travade liite också och det gick jättebra !
när vi kom fram till stallet travade vi på en volt och flyttade honom utåt på den öppna delen, det gick sådär. han är inte så bra på det i trav om man inte har gjort det i skritt före :P
när vi va klara hos play cyklade hem till emilia och pratade och hade trevligt tills jag cyklade hem. jag har cyklat nästan 4 mil idag (y)
haha, kan ju säga såhär att jag vet f*n vad jag gör där xd
mmmhhh.. play ser ju ut att uppskatta det lika mycke som jag... ;)
igga slutet!

stressad play

red play igår och började ute i paddocken i det äckliga vädret vilket inte play uppskattade.
först när jag skulle hoppa upp va jag så sjukt klumpig och osmidig (jag red barbacka) så när jag sen låg med magen över hans rygg och då stack han och åt gräs istället...
jag kom äntligen upp sen och då när vi skritta va han stressad och orolig och kändes att han skulle sticka så fort jag skulle smacka på lite så vi fick gå in i ridhuset.
där tränade vi på halter och ryggningar, ryggningarna gick jättebra! han har verkligen börjat bli duktig på dom.
halterna gick också väldigt bra! först travade vi och gjorde halter lite då och då och det gick jättebra. sen tog vi en skrittpaus då vi gjorde ryggningarna och sen tog vi galopp och gjorde halter. det gick bättre och bättre, och vi slutade när det gick som bäst, och det gick jättebra! han stannade rätt snabbt och fatta galopp snabbt efter också.

svar på tal!

Emelie om spara spara och spara och ännu mer spara....:
kan du inte visa de sakerna som du vill köpa? :)
jo det är klart!  jag ska bara leta upp dom i tidningen ;)

ridpass den 22 juli fredag

raggar-ponnyn! ;)

spara spara och spara och ännu mer spara....

har ringat in en massa hästgrejer som jag vill ha från hööks (i hööks tidningen) och har räknar ihop att summan som jag vill handla för blir 4929 kr.... det kommer ju ta ett tag till att spara ihop till det så jag tänkte höra med er om ni har något tips om hur man kan samla ihop så mycke pengar? :)
första gången jag hoppade med honom, ni ser ju sitsen...

bus i trädgården


ÄNTLIGEN bilderna när jag och play red till sjöarna! :)

fail :P

UNDERBAR ponny !

Red play igår och han va SUPER duktig !!! :D vi red i ridhuset eftersom det va en stor vattenpöl i varje paddock.

När vi travade fram red vi en massa serpentiner. sen galopperade vi slalom, och gud så duktig han va! :') han bara flöt fram. jag trodde ha skulle sakta av varje gång det blev ''fel varv'' för honom, men nej, han galopperade genom det som det typ va det enklaste i världen. haha, nejmen ni fattar säkert. han va iallafall SUPER duktig!

han svarade väldigt bra skänkel och va också väldigt på hela passet. hade en bra känsla också, åhhhh, det är så KUL när han är på så gott humör !

Jacob (min lillebror) fick också skritta honom lite också hade jag lektion för honom hur man styrde honom, det gick bättre och bättre! och Play va också jäääätte duktig!

datorn segar så ni får klara er utan bild.....
men jag har massa filmer att visa från igår, asså när vi red. dom kommer såfort jag får låna någons dator ;)

Dagen

Just nu är jag nog påväg till nova lund och har precis varit i stallet för att kolla till play eftersom han frös när jag va där igår. När jag kommer hem ska jag äta, och sedan sortera reklam. Någon gång under eftermiddagen åker jag till stallet igen för att rida vilket jag måste eftersom han har vilat 2 dagar nu :s sen ska jag hem för att laga mat för Evelina kommer på besök också ska vi ha lite fredagsmys! :) kommer nog lite bilder från det. Lite senare på kvällen kommer farmor och farfar hit med mina syskon för dom passar oss, om farfar följer med till stallet kanske imorgon kan han säkert knäppa av lite bilder på mig och play. Han va riktigt duktig på det sist! Vet att det är dåligt med bilder just nu, bloggar från ipaden och det går inte att få in bilder där. Men får lägga in dom i datorn där uppe, nej, nu ska jag sluta tjata om att min dator e paj ! Men jag LOVAR att ni kommer få se bilder snart, även på mig och play. Jag har ju införskaffat mig en ny, riktigt snygg kameraväska så nu blir det mycke roligare att ta med kameran (a)

FRÅGESTUND

tänkte ha en frågestund så fråga på en MASSA nu!:) Svarar när jag tycker det e tillräckligt mycke frågor.

Mys

Bloggar från ipaden så jag vet inte hur inlägget blir men jag får ju hoppas det blir bra ;) Jag va i stallet tidigare och tog hand om play, pussade lite på honom och gav honom knäckebröd och massa äpplebitar. Sen torkade jag också av honom med en handduk och la på honom ett fleecetäcke som han fick stå med en liten stund så han kunde värma sig lite (: Sen tog jag ut honom från stallet och lät honom beta. Bilderna ska jag snart lägga in i någon dator, dom från sjöarna! :) Jag tog också typ 3 bilder idag, han är så söt när han e så blöt (a) Nu ska jag försöka komma på något roligt inlägg att skriva, ursäkta för den tråkiga och dåliga uppdateringen! Så fort jag har lämnat in min dator och sen fått tillbaka den blir det myyycke mer skrivande, sålänge ska jag nog sticka in med något inlägg och kanske lite filmer från någon annan dator, låter det bra? Lyckas inte få in någon bild i inlägget :/

skogsmullar

red i skogen i måndags och det gick jättebra ! play skötte sig SUPER heela tiden! :D
igår red vi till sjöarna och plaska i vattnet vilket play verkligen uppskattade ! han stod och plaskade jättemycke i vattnet så fort vi stod stilla och sen när vi kom upp på land bara la han sig ner och rullde sig, när jag satt på :o HAHA, det va bara kul :P men dessutom rullade han sig mitt i en sand hög -.-
vi galopperade på en äng och det tyckte han va superskoj, han ökade jättemycke :P det va den ängen han bockade av mig förra sommaren...
sen skrittade vi hela vägen hem för alla va så trötta ;)
han jobbade på jättebra hela vägen och va jätteduktig fast på hemvägen blev han lite jobbig när jag ledde honom men han va väl också trött och ville hem.
vill ni ha några bilder när vi står i sjön? ;P

skogmulle

red ut i skogen idag och Play va super! han skötte sig heeela vägen och blev han lite rädd för något ökade han bara lite och spände sig lite, han stack inte eller hitta på något annat.
det va riktigt härligt!
imorgon ska vi skritta ut en tur, vet inte om det blir till skogen eller grusvägarna (:

mammas dator

mina kusiner va här och hälsa på innan, det blev lite filmer från när vi busade i trädgården så dom kommer upp så fort min dator är frisk igen!

ställde frågan i tidigare inlägg men ingen svara.
vill ni att jag skriver lite om Castor och Beauty? hur dom va, varför jag tog dom som foderhäst osv... har ni tips så SKRIV! :D

sitter vid mammas dator och har ''bara'' bilder på Beauty så ni får se lite bilder på henne :D

har en del filmer också på den så jag ska lägga upp dom snart!


stalldagarna

tänkte berätta lite om stalldagarna, hur det har gått när jag har ridit play osv.

14 juli Torsdag
gick en promenad på grusvägen. shit vilket tempo han höll, nästan så man blev lite orolig... nej, jag skämta bara! ;)
haha, när vi mötte en bil ställde han sig och kissa precis när den skulle köra förbi...
jag gjorde lite övningar genom att jag bestämde tempot och när vi skulle stanna och så, det gick jättebra och han lyssnade finfint!
riktigt mysig promenad! han höll sig också lugn hela tiden och blev inte rädd för något förutom ett brunnslock av cement typ, fast han gick bara en liten ''omväg'' runt den.

15 juli Fredag
då red vi ut. det gick SUPER !!! vi red till dagstorp och red på en grusfläck eller vad man ska säga, det va som en volt av en paddock fast lite större där det va grus ''i''. vi travade och galopperade lite, sen red vi en liten runda runt alla hinder på den gräsplätten och sen travade och galopperade vi lite på en annan stig. haha, känner att min förklaring är jättebra asså! x) men det enda ni behöver veta är att play va jätteduktig och skötte sig underbart bra, även när vi galopperade i skogen.

16 juli Lördag
vi tog en till promenad idag för det va ingen i stallet och jag får inte rida själv -.-
han stannade typ hela tiden så denna promenaden va inte lika rolig och han va inte alls lika pigg idag heller.
när vi kom tillbaka till stallet satte jag på inspänningstyglarna och joggade med honom på galoppbanan en stund så han skulle gå i form lite.


arkivbild. sitter vid syrrans dator.
kommer film och bilder såfort min dator är hel!

dator = paj

min datorskärm har pajat så för tillfället har jag ingen dator och det betydr också att jag inte kan blogga så mycke, tyvärr.
just nu bloggar jag från en annan dator men den är cp-seg så detta blir nog sista gången jag surfar från den ;)
jag ska lämna in min dator så förhoppningsvis är jag tillbaka om nån vecka som vanligt igen, men jag ska försöka få in något inlägg då och då. det blir nog mest när jag har varit i stallet :)

går inte att ladda upp eller kopiera in bilder -.-

städa städa och städa...

idag ska jag tillbringa min dag till att städa, och lite annat. jag ska just nu fortsätta städa min lillebrors rum, vi har sorterat här innan lunch men nu har han gått till kompis så då kan jag passa på att slänga en massa skit ;)
sen ska jag gå över till mitt hästskåp i förådet och även där ska jag slänga... har jag tänkt... :/ när jag är klar med det ska jag jobba lite och sen slutligen ska jag nog försöka hinna rensa i mitt rum också, och det kan nog behövas!
när jag äntligen är klar med det ska jag åka till stallet och gå en liten promenad med Plaiken :D
som ni nog kan förstå blir uppdateringen inte så jättebra idag.

köpen från falsterbo horse show


ridpasset igår

red som sagt play igår och jag tyckte det gick riktigt bra!
först skrittade jag och min kompis fram på galoppbanan, där va play lugn hela tiden och väldigt pigg också, haha!
sen gick vi in i paddocken, han verkar ha ''släppt'' sin ''tjej'' nu ;) han svarade jättebra skänkel från skritten till traven, galoppen gick lite segt och han stannade en gång och vägrade gå fram för han tyckte han va först och det ska han ju såklart inte behöva! (enligt honom)....
vi red lite vägar och gjorde många volter.
sen skrittade vi ut på grusvägen med Julia och Anton (min kompis) och Play va så jä*la DUKTIG !!!
vi gick först och lite bredvid Anton (Julias foderhäst). vi gick t.o.m först där va det ligger massa grejer, det är en däckfirma och något annat där man skrittar förbi och han va helt lugn hela tiden där! :')
haha, sen när vi va vid ridhuset och skulle vända upp till stallet blev han rädd för e blomma! xd
play ville bara äta från åkern därför ser han lite missnöjd ut ;) och hans träns satt också lite konstigt igår.
bilderna är tagna med min mobil, därav kvaliten.

tipsen

tack för tipsen Emelie! :D roliga grejer va det också!
ni får hemsk gärna lämna fler förslag! det blir bara mer uppdatering då.
tyvärr blev det ingen film från igår, dels för det va lite trist väder. det regna lite då och då och ville inte att min kamera skulle stå i regn, och dels för jag inte hade tid till det.
men play va super ! skriver om det senare.

skulle ni vilja att jag skrev lite om Castor, Beauty och Play? asså att jag skriver hur och varför jag blev
fodervärd på dom, deras personlighet, osv. skriv också lite förslag om vad jag kan skriva om dom så blir det nog roligare för er att läsa och kanske lite längre och mer läsvärd text (:

tips!

jag behöver TIPS på vad jag ska skriva på bloggen!
jag skriver inget förrän ni har gett mig minst 4 olika förslag (:

iväg hela dagen

jag ska snart sticka till stallet och rida lite. innan idag va jag och emilia iväg på en liten utflykt, va jättemysigt! :D
jag tänkte ta med kameran till stallet och ställa den på en stolpe så kan den filma när jag rider play lite, vill ni det?
bilder på det jag köpte på falsterbo kommer också.
blöööt play

ridpass på play

detta är från när jag passade honom den 5 januari, ni får gärna stänga av ljudet när ni kollar för jag pratar och låter lite konstigt x)
men jag blev helt kär i honom! :P

AMAZING horse!

kom hem vid halv 11 igår om inte senare från stallet så jag skriver nu om ridpasset istället!
han va AMAZING ! vi skrittade hela passet och gjorde sluta, öppna, skänkelvikningar och ställa.
han va så j*drans ROLIGA att jobba med! han lyssnade jättebra, försökte hela tiden och skänkelvikningarna.... åhh, guuuud ! när vi hade gjort det kanske 3-4 gånger bara dansade han fram! så himla underbart asså! :D härlig känsla detdära. innan har han varit lite seg och bara gått några steg åt sidan lite segt (som jag skrev) men igår, asså shiiiiit.
det blev lite missförstånd ibland med slutorna men han försökte andå göra sitt bästa heeela tiden :')
han blev väldig mjuk i munnen sen och tuggade på bettet nästan hela tiden.
haha, det är ju ett sto som brunstar också har play tänt på det så när vi kom in i den hagen det stoet står i (paddocken är därinne) började play genast prata med henne... och stoet ställde sig och brunsta, så jag bara: wiiee roligt ridpass... jag trodde han skulle koncentrera sig på henne hela tiden och så fort vi typ red förbi henne brunsta hon...
men play skötte det super!
tyvärr blev det inga filmer eller bilder för min syster följde inte med :(

svar på tal!

Hannah om falsterbo:
Köpte du nåt på falsterbo? :) Isf kan du inte visa bilder på det då?
jupp, jag skrev det också, meen man kan ju inte se allt, eller hur? ;)
ja det är klart jag kan! det kommer någon gång under dagen. jag visade det i filmen som jag pratar i också btw.


falsterbo

har tillbringat dagen på stranden i falsterbo med min mamma, härligt! och jag har verkligen fått färg (y)
nu ska jag snart äta sen åker jag till stallet och rider play lite, gosar och så. sen kanske jag åker med min syster till Indy (hennes foderhäst, han står på betet) och fotar dom skulle jag tro, det beror på vad hon bestämmer sig om...
om hon följer med blir det nog bilder från ridningen! :)
i vilket fall som helst kommer uppdateringen bli antingen sent ikväll eller imorgon om ridningen, och andra inlägg såklart.
något speciellt ni vill läsa om?


bad day

play va på riktigt dåligt humör idag, han hade en dålig dag helt enkelt...
störigt va det! han stack jättemånga gånger typ vägrade att bli tvättad på sina bakben som va helt svarta av intorkad smuts så jag fick ställa honom i en box och tvätta av schampoot, där fick han panik och då fick jag också panik för jag va rädd att han skulle halka....
jag red honom inte idag eftersom han skulle vila en vecka, men imorgon får jag börja rida honom :D
vi tränade lite på tricket ''var sitter svansen''? vilket gick super bra !
tricket ''backa'' gick också jättebra en gång !
vi miljötränade lite också genom att han skulle gå över sånt vitt plast som höet är insnurrat i och han va OTROLIGT duktig ! han gick över det helt cool lugn!
när jag skulle spruta på flugspray på honom stack han så jag tog in honom i en hage (där han fick stå och äta lite gräs, för han står just nu i en hage med typ inget gräs alls) så ifall han stack kunde han inte sticka iväg, han stod alldeles lugnt, han vila t.o.m på ett ben? haha, ibland undrar man ju hur den hästen tänker... :P
det va nog allt för idag.

haha!

denna videon bjuder jag verkligen på! :P

filmer från falsterbo



hoppträning!

några filmer när vi hopptränade, Play va AMAZING ! :D

schema

inlägget ''handlar'' om schemat hur det ser ut denna veckan med play! :)

måndag/idag: frihetsdressyr, miljöträning och trickträning
tisdag: lösgörande arbete i skritt som; sluta, öppna, skänkelvikning, ställa osv.
onsdag: lätt ridpass, skitt trav och galopp på halvlång tygel, hyffsat framått.  rätt kort och inte för jobbigt pass
torsdag: kanske vi går på en liten promenad.
fredag: vi rider troligen ut.
lördag: skritt, trav och galoppbommar. ökat och mer samlat avstånd.
söndag: blir ungefär likadant som måndag, alltså en vilodag.
är det kul med sånahär schema?
anledningen till att vi börjar med väldigt lugna pass är att han har vilat 1 vecka och vill därför inte sätta igång honom så hårt.

falsterbo horse show

'
vissa hoppbilder blev lite suddiga.
dom på bilden (ovan) vannn barbacka hoppningen, 160 cm!
filmer kommer senare :)

miljöträning

igga mig!

hemma från falsterbo

nu har jag kommit hem från falsterbo! super kul va det ! :D
köpte bara 2 grejer, ett schabrak och en man och svansborste. sen tog jag 2 prov-foderpåsar ;) och är även med i en tävling där priset är foder i 6 mån xd, mycke nytta av det, haha!
jag tog massa foton och filmade lite också som jag kan visa er!
ni ville ha filmer på frihetsdressyr och miljöträning, jag ska dit imorgon och bara mysa med Play, träna lite tricks och frihetsdressyr och även lite miljöträning. tar med kameran så jag kan filma!
tror jag har en film från miljöträning, ska leta upp den så kommer den nog snart!

svar på tal!

ridfilmer:
Eftersom att du har visat så många filmer när du rider play så skulle det vara roligare och se lite andra filmer ! :D

det är ju det jag har frågat er! vad för sorts filmer vill ni ha? :)

sherdil!

passade denna hästen några dagar, ponnyn står på samma ridskola som play.

ridfilmer

någon ville ha ridfilmer, när jag rider play eller? :)
ville bara veta det:P
nu drar jag snart till falsterbo!

veckans ras!

tänkte köra igång med veckans ras nästa vecka!
låter det skoj?  :)
önska den rasen du tycker det ska bli så tar jag antingen den som har flest ''röster'' eller så bara väljer jag ut en.
ni har tills på måndag på er.
play i januari 2011.

fråga till er!

Emelie om i'm back!:
jag tycker att det var riktigt kul med lite filmer för en gång skull :)

haha, ja vilken tur! jag har ju inte haft inloggningen innan så jag har kunnat ladda upp filmer tyvärr :/
vad vill ni se för filmer? jag kan ju filma nya grejer och det behöver ju int nödvändigtvis vara på play! vill ni se någon film från falsterbo imorgon kanske?
jag tror jag har någon film när det är en tjej som pratar om hur man masserar hästen (tror jag att det är) vill ni se den? jag kan isåfall leta upp den.


failbild från i måndags ;)

i'm back!

åkte tillbaka från småland lite tidigare för jag ska till falsterbo imorgon! :D
hade riktigt kul i småland och köpte lite hästgrejer när vi va på karlssons (a) jag köpte rosa transportskydd (:D) och vinröda lindor så jag ska leta efter grejer så jag får ihop till en vinröd outfit imorgon!
har filmerna varit roliga?
eftersom jag ska till falsterbo imorgon blir det ingen uppdatering men bilder kommer!

longering med play

här kommer en film när jag longerade honom en dag, ni ser ju som han håller på. han sticker också, det gjorde han några gånger det passet, han drog dessutom omkull mig ...

ännu fler filmer... fast på play!

hoppas det är skoj med filmerna!

bettlöst träns

någon av er läsare som har ett bettlöst träns? hur tycker ni det funkar på er häst?
rekomenderar ni det? skriv lite vad ni tycker om det! :)
ett bettlöst träns från hööks

filmer på beauty

det blir inte så många filmer på henne för det är otroligt JOBBIGT att titta igenom alla filmer och bilder med henne och det gör sjukt ont också...

ännu mer film!


play longeras

vill passa på att tacka för kommentarerna från filmerna när vi hoppar! tack så hjärtligt! :D kul att ni gillar det!
jag vill åka ut och hoppa lite pay and rider med honom så vi får väl se om det blir av.

sova

nu har jag suttit och förberett en massa filmer till er och ni kan ju tro att det tig lång tid !
nu är snart kl. 2 så jag får väl ta och lägga mig så jag får lite sömn iallafall...
hann inte lägga upp alla filmer som jag hade tänkt mig men om jag vaknar i tid imorgon så jag hinner med att lägga upp dom andra filmerna också så kommer dom upp, annars får vi skippa det eller så tar jag det när jag kommer hem, ert val!

hoppning

hoppade lite med play idag och han va väldigt framme på skänkeln redan från början av ridpasset! :)
han va också väldigt duktig idag! vi hoppade 85, något sånt skulle jag tro. min hoppsits är inte den bästa för jag sitter inte sådär superbra i den sadlen menmen, det får väl gå.
maja skrittade honom en liten stund idag också och då va han duktig!
vi tränade lite miljöträning, gå över plast, det vågade han inte så jag slutade med det när han vågat sig lite närmare och luktat på det, alltså när det gick som bäst. sen gick vi nära en transport och det tyckte han inte va ett dugg läskigt (han har tyckt det va väldigt läskigt innan...) sen tränade vi lite tricks också, ligg och ''var sitter svansen?''
jag orkar inte lägga upp massa bilder + det funkar inte -.- så ni får se lite film istället ;)

filmer?

nu kan jag äntligen lägga upp filmer tack vare min fina kusin Evelina --> http://fromevelinawithlove.blogg.se! tack!

vill ni se filmer? kanske när jag longerar play/rider osv? vill ni se när beauty löshoppar? :D
om ni vill det kan jag isåfall göra tidsinställda inlägg med film medans jag är iväg.
saknade beauty ♥

filmen från igår

visst är han duktig? :D

frågestund!

dags för frågestund!
svarar när det är tillräckligt mycke frågor.
fråga på nu!

14 år !

idag fyller jag år :D
dagen ska firas;
vi ska åka och äta lunch på Pizza Hut med några från släkten och min lillebrors kompis. sen när vi kommer hem ska jag fixa mig, då åker min mamma och jag, kanske min kusin och hennes mamma, till stallet och tar porträtt bilder på mig och play. och även på maja och play! jag ska kanske skritta och trava lite, annars får han vila helt.
när vi kommer hem äter vi mat och tårta och sen får jag mina presenter ! :D
omg, vad fult !
detta va strax innan jag fick honom som min foderponny.
räkna inte med så mycke uppdatering idag.

min kusin va ju med idag och hon fick rida play.
asså ni skulle sett honom ! så sjukt duktig va han !!! :'D
riktigt stolt över honom ! ♥
dom skrittade en liten runda runt ena stallet och till parkeringen och sen på en gräsplätt, där travadee dom också lite. dom red lite slalom runt några pinnar som står i gräset också i trav. han gick t.o.m förbi några transporter som står där utan att ens reagera på dom, när jag har gått förbi där med honom har han varit väldigt rädd och vägrat gå nära dom...
sen gick vi in i paddocken och travade och skrittade över 2 bommar och även där inne va han SUPER! liksom min kusin är 3 år så han hade ju bara kunnat göra typ vad som helst för att hon skulle trilla av men han gjorde inte ett enda skit! Maja (ryttaren, min kusin) va också jätteduktig såklart!
sen sprang jag även lite bredvid utan att hålla och då gjorde han inte heller något han inte får och sen släppte jag dom så dom fick skritta själva och han va också super duktig då ! hon kan inte styra så han gick ju mot utgången men han fortsatte ändå gå sen när han märkte att där va stängt ;)
kommer 2 filmer på det!
men jag är riktigt jäkl* stolt och jävl* nöjd över honom idag!
går inte att ladda upp bilder så dom kommer sen om det går då.

naaw :')

evelina larsson om presenter !:
din blogg äger!
TAACK ! tusen tusen taack! :'D
jättekul att du tycker det och jag hoppas ni andra tycker det också! riktigt kul faktiskt !  :D

:S

det gick typ inte att ladda upp videon från pay and riden och det ser bara hemskt ut med spöet så jag laddar upp en annan film, någon ville ha när jag rider så jag ska leta upp en film så får ni se den!
vill ni se när jag rider beauty eller play eller båda? :)

:D!

nu har jag gjort ett konto och det betyder att jag kan ladda upp filmer nu ! bra va?! :D
jag ska börja att ladda upp filmen när jag och play hoppade pay and riden som en start.
den kommer strax.
och nu kan jag lägga upp en MASSA filmer när jag rider och på annat, vill ni det?

:D!

nu har jag gjort ett konto och det betyder att jag kan ladda upp filmer nu ! bra va?! :D
jag ska börja att ladda upp filmen när jag och play hoppade pay and riden. det ser kanske inte speciellt bra ut och det ser värre ut med spöet än vad jag ''slog'' !
den kommer strax.
och nu kan jag lägga upp en MASSA filmer när jag rider och på annat, vill ni det?

skojigt!

skoj att ni gillade min ''nya'' blogg! :)
snart ska min lillebror ha kalas med sin kompis, så ska jag hjälpa till lite tänkte jag. kameran följer nog med så jag antar att det blir lite bilder här sen.
när det är slut sticker jag till stallet och min lilla kusin följer med, hon ska få rida lite också. kameran följer även med då så även däär blir det bilder ifrån! :)
så synd att solen inte kan komma fram igen, och det måste ju bara vara framme imorgon, på min födelsedag (a)!
en bild på min vackra häst! <3
ikväll kommer det nog lite mer seriösa inlägg som hiss och diss osv. imorgon och ca en vecka fram kommer det inte bli någon uppdatering eftersom jag åker iväg (som jag skrev igår). möjligtvis att jag gör något tidsinställt inlägg, vi får se. och imorgon fyller jag ju år, som jag har sagt några gånger nu, haha!

bloggen

jag har suttit och fibblat lite med bloggen nu och ändrat lite och sånt, kanske inte stora ändringar med något iallafall. vad tycker ni om det?
jag ska nog ändra bakgrund också så det inte blir så vitt och tråkigt.

presenter !

hade ju som sagt kalas igår och blev jättenöjd över kvällen! jag och evelina filmade såna ''reklamklipp'', asså på skämt ofc ;) vi hade jättekul och dom blev väldigt roliga faktiskt.
men presenterna blev jag JÄTTE nöjd över ! jag fick 2 choklad, nästan 1000 kr, ett zumbaspel, en hårddisk och en jättefin blomma!
och nu lääääääängtar jag som in i tills imorgon för då fyller jag år !!! :D:D:D
jag har planerat dagen lite men jag vet inte vad jag vill ha för tårta och kvällsmat, tips? min planering kommer imorgon och ni kan vänta er massa underbara/fina bilder på mig och play!
en bild på min vackra ängel! (L)

konditionsträning

play fick träna lite kondis idag. skrittade fram några varv i paddocken och sen travade vi runt en massa vägar på halvlånga tyglar, och ibland långa tyglar i en lagom snabb trav, visserligen kunde han jobbat på lite bättre med traven men han är ju lat så jag får väl nöja mig med det jag får? ;) nej, jag skoja bara! jag fick driva lite extra några gånger men han svarade faktiskt väldigt bra på skänklen, någon gång fick han jättebra trav!
i början av traven va lite seg men det blev bättre sen. vi travade runt tills han hade svettats rätt ordentligt så han blev lite trött och får lite muskler och kondition, sen skrittade jag av honom.
så kortfattat, först skittade vi fram några varv sen travade vi en massa olika vägar och sen skrittade vi av.
är väldigt nöjd med honom idag !
dessutom va vi 4 i paddocken (med play) och det är ju nästan som ridskola förutom att alla rider olika vägar osv, men det jag menar är att han skötte sig jättebra för att vara så många i paddocken samtidigt. för i början när jag tog honom och när har tränat med honom har han stannat och vägrat gå fram troligtvis för det är så ''många'' på samma ställe, om ni förstår?
och sen spolade jag av honom och jag kunde nästan spola precis bredvid huvudet utan att han tog bort det, och när jag tog slangen för att spola, asså när vattnet kom på honom reagera han inte ett SMACK ! innan har han reagerat lite för vattnet och jag har inte fått spola så nära hans huvud förut :')
vad tycker ni om den nya headern? :)

orolig ''mamma''

sitter här och oroar mig för play i det hemska vädret ! :(
tycker riktigt synd om honom, särskilt när det blixtrar och åskar så högt....
iallafall kommer våra gäster snart för jag och min lillebror ska ha släkt-kalas! och alla kommer så det ska bli skojigt.
om jag fottar kommer det kanske bilder. det ska bli spännande och se vad man får i present ;)
och eftersom vi får gäster bloggar jag nog inte.

tävling

ämnet är snyggaste hoppbilden! :)
skicka din bild till [email protected]
vinnaren får en länk till valfri hemsida. har du inget du vill ha länkat så får du självklart vara med ändå! det blir ju bara roligare då.
jag väljer ut den som jag tycker är snyggast.
tävlingen avlsutas v.28 eller 29.
skicka in en massa bidrag nu!

designen

Har du ändrat design, eller håller du på med en ny eller ska du ha denna ? :)
jag ska inte ha den som den ser ut just nu ;) jag håller på att ändra header och design.

bloggsugen

är rejält bloggsugen men vet inte vad jag ska skriva, jag behöver FÖRSLAG! :)


veckans mål!

tänkte dra igång veckans mål nu, idag!
skriv flera kommentarer och berätta vad ni vill att jag och play ska hitta på. när det har kommit in några stycken förslag väljer jag ut en av förslagen och sätter det som ett mål med play.
dock ska jag iväg på tisdag och kommer vara där ungefär en vecka så vi sätter igång direkt när jag kommer hem, men det bygger ju på att ni har lämnat lite förslag då!
skriv också i kommentaren hur länge du vill att vi två ska träna på det.

det planerade

joo, jag skrev ju ett inlägg om att jag har planerat lite till bloggen och att jag har kommit på en ny sak som jag tror ni kan gilla och det tänkte jag berätta om nu!
jag tänkte nämligen ha ''månadens mål'' ! det kan vara veckans mål också eller över 2 veckor osv...
jag har tänkt mig att det ska gå till såhär;
ni ger massa förslag som jag kan ha som mål under en vecka/månad eller så och sen när det har gått den bestämda tiden måste vi ha klarat det!
självklart är det något jag och Play ska klara tillsammans, och det måste också vara inom rimliga gränser ;) vi har ju också regler på ridskolan -.-
är det något jag har missat att skriva eller något ni vill få bättre förklarat? SKRIV DÅ!
men vad tycker ni, låter det som en rolig grej? :)
och för att kunna göra denna saken krävs ert angemang.


tack!

tack för alla kommentarer! det är så mycke roligare att blogga när man får lite dispans :)
och statistiken har blivit väldigt bra!
angånende tävlingen så när jag skulle kolla vem som vann så hade kommentarerna försvunnit... så vi kör såhär nu också ska jag skriva ner reslutatet nästa gång, hoppas det är OK för alla!

bilder från i tisdags!

vacker min..... xd
(vi hoppar där, så det är inte som jag skumpar!)
kommentera mycke nu! :)

första uteritten!

det blev min och Plays första uteritt igår ! tyckte det gick jättebra och jag är nöjd över honom!
haha, han stack 4 gånger... varav 2 va JÄTTE kort galopp, haha, han har aldrig galopperat så kort innan med mig. sen dom andra 2 gångerna stack han, liksom stack, nejmen han sprang då, så som han brukar göra när han sticker. men jag fick stopp på honom rätt snabbt ;) en av gångerna så skulle jag hoppa upp, precis när jag har satt ena foten i stigbyglen och precis tagit upp mitt andra ben ovanför marken sticker han... men han gjorde det ginte för att vara taskig, särskilt inte då när han hade så kort galopp.
vi red till fälttävlanshinderna så hoppade Julia och Anton lite, så skrittade jag och play runt lite och travade också lite, men han blev väldigt vild och pigg så jag jobbade mest på att få honom lugn, och det gick jättebra!
när vi travade på en stig va han HUR PIGG SOM HELST! gud som han sprang asså! :P så pigg kan han ju vara när jag tränar också, och svara skänkel så bra.
fast ... när vi sen precis skulle vända in till galoppbanan (vid stallet) red vi förbi vattenspridare och då blev Play rädd så han trippade på stället, vägrade stå stilla, gick runt och höll på... så jag hoppade av honom och ledde honom resten av biten och då skulle han bara gå och gå och gå.. så jag sa till honom några gånger och tillslut blev han lite lugnare.
han va super duktig när vi skrittade till och från skogen brevid vägen! det kom förbi bussar, traktorer och bilar såklart men han blev inte rädd.

vinnnaren

vinnaren blev Emelie! grattis!



RSS 2.0