kan man ha en underbarare....

kan man hitta en underbarare häst än Play?! :O
han va sjukt duktig idag !!!
jag tränade frihetsdressyr med honom och då tränade jag att han skulle följa efter mig och när jag stannade skulle han stanna och det gjorde han!  sen tränade jag också på kommandot ''backa'' och det gjorde han så himla bra och fint !!!! <3333 såååå himla duktig är han !
när jag tränade med att han skulle springa med honom, så galopperade han istället för att skritta! det är lite svårt att förklara men hoppas ni förstår ;)
ridningen gick också super! :D han hittade inte på något idag. trodde faktiskt det för i onsdags stack han 2 gånger och försökte bocka av mig en...
han va gärna koncentrarad på annat än mig men det tränade vi lite på och volter och vägar och sen ställa. det gick bra fast i hans starka sida är inte att ställa i galoppen, haha, men det är något att träna på! (y)
för hur skulle jag klara mig med en problemfri häst eller vad det heter? xd fast å andra sidan finns det ju typ ingen helt problemfri häst eller?

sry

har inte hunnit med eller orkat skriva idag om gårdagens ridpass :/ men imorgon ska jag också till stallet och då skriver jag om i igår och imorgon, asså om ridpassen. kanske bara om hur det gick när jag rider imorgon, vi får se om jag orkar.
skrev lite knäppt, hoppas ni fattar ändå ;)

ridningen

red plaiken igår så text kommer om det senare.
jag har en del att göra nu, ska plugga till 2 prov och lite övrig läxa sen ska jag göra lite andra grejer och sen ska jag också ha tid till mig själv ;)
men det kommer så ha bara lit tålamod, inte för ni precis sitter och väntar på texten men jaja :P

otrolig ponny !

min ponny e go han!
haha busig också för den delen, men guuullig!
när jag tog in honom i stallet för att rykta stannade han för han ville beta istället... dom senaste dagarna när det har varit så fint har han fått beta medans jag har ryktat honom men jag kände helt enkelt för att stå inne idag.
jag smakade på lite så gick han in i boxen och började tugga på höet jag slängt in där och jag började rykta. (jag band inte upp honom) jag tog några tag med en borste och sen när jag skulle slå av smutsen från den mot väggen kollar jag på honom efter en liten stund (jag stog med ryggen mot honom) och då ser jag en halv rumpa som snabbt försvinner?.... tillslut fångade jag in honom när han hade fått sin vilja ut, att beta gräs. visserligen fick han ju inte så mycke för jag kom efter snabbt menmen, lite fick han ;)
så sjukt gulligt att göra det för lite gräs!
ridpasset gick lika bra som igår. jag lät han skritta och trava på rätt bra så han fick röra på sin lilla söta kropp och det fixa han fint, han slappande av väldigt bra också!
han stack inte idag heller.
han har blivit så otroligt duktig! nu kan jag lägga till spöet många gånger på raken utan att han försöker kasta av mig eller hittar på något annat bus. vi har lite kvar att ta tag i men framsteg gör vi iallafall och han ska svara skänkel super bra har jag bestämt ;D

nytt träns

HGL Ponnyträns
nu har jag klickat hem ett nytt träns till play :D
han får vara lite tjejig ;) det tror jag inte han har något emot eftersom han klär i rosa.
nu får vi bara hålla tummarna för att det blir rätt storlek.
vad tycker ni om tränset? jag tycker det är snyggare i verkligheten (:

underbar pojke (igen) !

det va också super roligt att rida idag! längtar tills jag kan rida imorgon, haha :P
han är ju sjuk rolig i galoppen, och det är så kul att få galoppera igen ! det kanske låter lite beroende och att jag bara bryr mig om att galoppera men det gör jag ju ofc inte. men man inser inte hur kul det faktiskt är förrän man får göra det för första gången på mer än en månad, och sen gör Play galoppen så underbar också, hela han är underbar! <3
han skötte sig super idag !!! när vi skrittade fram på galoppbanan
gick han lite spännt, det har han faktiskt gjort nu dom senaste dagarna
men jag fattar inte vad det är som är läskigt... men iallafall, jag gjorde lite halter med
honom och då lugna han ner sig och slappnade av.
sen red jag på gräsplätten vid paddocken och där är ändå rätt öppet
och vi kunde galoppera där också utan att han stack eller hitta på något.
jag ökade till och med galoppen liite grann och inte heller då stack han.
min kille är så duktig och jag är så stolt över honom! (L)
kunde även lägga till spöet några gånger i rad och då gjorde han inte
heller något ''bus''.
haha, hoppas texten inte blir för svår att läsa. jag bara skrev av mig lite och förklarade kanske rätt mycke detaljerat, men men som sagt hoppas den inte blev för svår att läsa ;)

underbar pojke !

ridpasset va helt underbart idag ! eller Play va underbar!
dessutom fick vi galoppera idag och det va faktiskt den som va underbar ;) jättekul att äntligen få galoppa lite igen!
play skötte sig riktigt snyggt hela ridpasset förutom på galoppbanan när vi skrittade fram så försökte han vända och springa tillbaka till stallet...
han svarade skänkel väldigt fint idag och när vi galopperade, det va ju precis som han alltid har svarat skänkel och vet precis vad det är :O det räckte liksom bara att jag knackade till lite med benen/fötterna så höll han galoppen eller galopperade på lite. min fina ponny är så duktig! <3
resten av passet gick också bra som jag nog skrev.
jag bara lääääängtar tills jag kan rida play imorrn och träffa honom!
tyvärr fota ingen idag :(

dagens ridpass

red play igår också men jag orkar intre skriva om det ridpasset, men det gick bra! ;)
men idag gick väldigt bra. eftersom jag fortfarande inte få jobba honom gjorde vi inget speciellt. tränade lite gas och broms och det går bra som vanligt.
han stack 2 gånger när vi skulle skritta av på galoppbanan... första gången va när jag styrde honom ditåt, andra gången va på galoppbanan vände han plötsligt om och skenade tillbaka mot stallet. jag va riktigt nära på att trilla av men jag höll mig kvar! (y)
imorgon får vi galoppera ! :D
pappa fotade oss.

ridpasset igår

red Plaiken igår men skrev aldrig för jag orkade inte och jag kom hem rätt sent.
min syster skulle egentligen fota oss men det blir aldrig av men på fredag har hon lovat att fota oss så då blir det bilder! :D
usch så MÅNGA flugor det är som sätter sig på hästarna! :( tycker så synd om dom! sprutade jättemycke flugspray på play igår men dom satte sig ändå på honom...
ska jag köpa ett flugtäcke till honom, när jag har pengar.
dom borrar sig ju också in i pälsen så det är ju svårt att få bort dom.
tillbaka till ridpasset. det gick jättebra. han svarade för skänklen väldigt bra och vi kunde till och med öppna, gå in, och stänga till paddocken när jag satt på honom ! det är sånt rep och en ögla som man sätter på en ''pinne''. lite svårt att förklara men han va jätte sammarbetsvillig och duktig.

åker ridning :P

red på en åker idag och på en grusväg.
skrittade fram på grusvägen och travade och skrittade på åkern sen skrittade jag av på grusvägen igen.
det gock faktiskt väldigt bra!
han skenade en gång och efter det blev han riktigt spänd och ville bara springa men efter en stund slappnade han av lite. han blev rätt stressad av att vara där själv på åkern och ville väl göra det så fort som möjligt så han kunde få komma tillbaka till sina kompisar igen men det är ju bara bra träning för honom (y)
för första gången (vad jag minns) så fick jag sitta och hålla in honom istället för att driva. han tyckte det va väldigt kul så han sprang nästan lite snabbt och därför fick jag hålla in honom lite någon gång då och då.
evelina fotade oss så här kommer lite bilder, dom flesta blev tyvärr suddiga så det blir inte så många.
han hade nog precis kissat där ;)
vild ponny.
förresten, nu är han helt frisk! :D

älsklingen <3

va hos älsklingen idag :D
red likadant som igår och det gick bra. red på galoppbanan och i en gräshage.
när vi skrittade fram på galoppbanan blev han plötsligt jätte rädd för något och vägrade att gå och började rygga och sen vände han några gånger och försökte springa hem...
jag hoppade av och ledde honom för jag såg inte vad han va rädd för och han gick lugnt när jag ledde honom. men sen såg jag att det låg en gren med lite kvistar på bredvid galoppbanan så jag tog den och lät honom lukta på den men han upptäckte ju snabbt att man kunde äta den och då va den inte så läskig mer... haha knäpp häst :P
jag hoppade upp igen och sen va det inget mer med det.

Play -så otroligt duktig !

åkte till stallet för att rida Play idag.
red på gräsplätten vid paddocken, i paddocken, runt paddocken och på galoppbanan, haha xd
jag fick rida honom 1 timme idag, 45 min skritt och ca 15 min trav.
när vi va i paddocken kom en annan häst sen, när vi båda va i paddocken blev dn hästen rädd och ryttaren trillade av så hästen sprang ju runt i paddocken och bockade och så men Play stod bara helt stilla ! :o
jag förväntade mig ju att han också skulle springa iväg men jag hade visst fel...
en häst (som stod i hagen) blev vild av det och galopperade runt men Play bara ignorerade den hästen!
sjukt stolt över min söta ponny! <3
när jag skulle skritta av fick min lillebror skritta runt på honom lite på gården men jag ledde honom och även då skötte sig Play super duper fint !
mina bilder är i mobilen från idag så det får bli en bild på honom och mig ;)

bloggpaus

nu kommer jag ta en bloggpaus ett tag.
eftersom det är lov så vill jag inte känna att jag måste uppdatera bloggen, jag vill kunna njuta av lovet nu bara ;)
det kanske ploppar upp något inlägg någon gång då och då, kanske när jag har ridit eller har någon rolig idé att skriva om.
men jag kommer ligga lågt med uppdateringen.
bild på älsklingen <3

bilder från träningen

här kommer lite bilder från träningarna igår.

Plaj

fick trava Play lite längre än igår. det gick väl bra.
i början tränade jag lite på att svara skänkel och det gick riktigt bra ! haha, kändes nästan som hans ''problem'' va att inte svara när man tog i tyglen. tillslut lyssnad han bra på handen också ;)
red lite på galoppbanan och sen runt paddocken på den gräsplätten som är där.
blev barbacka idag igen.
nu börjar han bli riktigt duktig på att stanna när jag stannar alltså när jag leder honom vilket jag är glad över!
han kan också snart rygga/backa på kommando, han kan det väldigt bra just nu, men han ska kunna det super (y)
(inte bild från idag)
mitt egensydda nosludd. snyggare i verkligheten än på bild.
tycker det ser så somrigt och härligt ut! :D

hiss

hissar denna gummiskrapa!
super när hästen fäller!
ska försöka leta fram min sån eftersom Play fäller väldigt mycke.
jag tycker den gör ungefär samma instatts som en ryktsten.

LOOOOOOOOOOOV !!!

wiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeee! :D nu har jag fått lov !
otroligt skönt att slippa skolan och dessutom är vi lediga på måndagen.
nu ska jag snart cykla till stallet och träffa min söta gris :D ska bli jättekul!
kameran följer med. jag vet inte om det är någon som kan fota när jag rider men annars blir det bilder från hagen och även på mitt egensydda nosludd. inte för att det är något speciellt att se men jag tycker färgen är häftig, ser så sommrig ut.
jag ska fota min syster när hon tränar så då kommer det antagligen lite bilder från det också.
nu ska jag fixa lite grejer. ska nog fixa till ett inlägg också som ploppar upp medans jag är i stallet.

Play

fick rida 40 min idag igen varav 10 min trav.
red Play på galoppbanan mest idag. gick väldigt bra! red barbacka, det känns som det va evigheter sen jag gjorde det sist. i skitten lite i början tränade jag honom på att lyssna skänkel och det gick riktigt bra!
nöjd över ridpasset. play skötte sig väldigt fint :)
i övrigt höll jag på att bli översprungen av en häst ...
tyvärr hinner jag inte lägga upp fler inlägg idag.

cykla till stallet

nu ska jag cykla till stallet i det blåsiga vädret. hoppas det inte blåser för mycke bara!
jag ska rida Play idag också :D det ska bli roligt, vi rider ute såklart.
när jag kommer hem blir det mer update och skriver även om ridpasset. kameran följer inte med för det är nog ingen som vill fota eftersom det är ridskola idag och jag känner inte precis någon där.
nu ska jag gå byta om så jag kommer fram någon gång haha.

dagens ridpass

fick rida Play i 40 min idag igen, varav 10 min trav och 30 min skritt. han skötte sig riktigt fint!
red på gräsplätten och på galoppbanan. han fick till en kick för han blev irriterad på spöet, men annars löd han rätt så bra.
eftersom jag inte får jobba Play jobbade jag mig själv, haha, nej men jag tränade mig själv ;)
jag tränade på min fältsits och lite balans, min fältsits ska jag fortsätta att träna på men balansövningen ska jag försöka komma på en svårare för den va rätt lätt som jag gjorde :P
har ni något tips på någon bra balansövning som ni vill dela med er så tar jag gärna emot det!

tyvärr blev det inga bilder idag heller så det får bli från andra ridpass.
haha xd

svar på tal!

Camilla om frågor:
Hej,

Jättekul att läsa om ditt arbete med Play! Känner ytligt till honom från tiden innan han kom till Lödde, och känner mycket väl till att han kan vara ganska busig. :-)

Jag hejar på dig, kämpa på!
hej!

jättekul att du kommenterade! :D skulle du vilja kontakta mig via [email protected]? ;)
vad spännande att du känner till honom lite!
tack så jätte mycke!
men iallafall, jag skulle bli super duper glad om du ville kontakta mig !


lite suddig bild men det får duga.

i stallet

just nu är jag i stallet.
ska rida min lilla Ponny-Plutt idag :D
när jag kommer hem blir det mer update och kanske bilder. min kamera hängde inte med men min kompis (Anna) fotade mig och Play när jag red honom i måndags, eller inte när jag red men lite porträtt bilder eller vad man ska kalla dom, så om hon kan skicka dom tills ikväll när jag skriver mer så kommer några av dom upp.
vet inte riktigt när jag kommer hem, men antagligen blir det mot senare kväll. sydde ett nosludd till Play på slöjden i måndags så det kommer även en bild på det någon dag. kanske på  fredag om jag tar med kameran för då kan jag visa det på honom.
eller är ni sugna på att se det för då kan jag fota bara luddet ;)
en av favoritbilderna, i repris <3

frågor

1. På vilken klubb började du rida?: Lomma ridklubb 
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag? kan egentligen inte peka ut just en häst för alla har ju lärt mig olika viktiga saker på dom olika hästarna jag har ridit mycke. men jag har lärt mig väldigt mycke med Play.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: samma som ovan, olika saker på olika hästar
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: Skulle börja med beauty (nu detta året) efter jag tagit grönt kort.

Dressyr:
1. Vem är den mest välridna häst du ridit?: beauty 
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: har inte tävlat men jag ska kanske träna med play.
3. Vad är det svåraste program du ridit?: -
4. Vad tävlar du för klasser?: Har inte tävlat dressyr
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: -

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: beauty :D <3
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: beauty, 80 cm
3. Vad tävlar du för klasser?: hoppar inte just nu eftersom play är under igångsättning. eftersom vi fodervärdar inte får hoppa mer än 25 cm utan vuxen hoppar jag ingen speciell höjd. 
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Har inte tävlat i år än.
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: vet inte eftersom jag inte har åkt iväg.

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Isabel
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Smulan
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Nån shettis på Lomma ridklubb antar jag
4. Vem är den största hästen du ridit?:
ingen aning
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?:
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Har inte tävlat dressyr.
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Castor, klubbtävling
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Beauty -felfritt på pay and ride 
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: beauty, pay and ride
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: -

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling
- Inomhus tävling
Satsa för seger - Fis rida 
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen -
Ensam

horze

horze har 15% på allt och jag hittade ett träns, eller jag har tittat på det tidigare men nu tittade jag på det igen eftersom det är billigare och fraktfritt :P
jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. pannbandet är kanske inte det finaste men det kan man ju byta ut...
jag hittade 2 till.
vad tycker ni? vilket ska jag välja? :)
HGL Ponnyträns
detta (ovan) tränset är det jag har tittat på förut.
Georgueze träns
Madame träns

ridpasset

va hos Play idag. fick rida 40 min och trava 10 min av dom 40 min.
han va väldigt duktig. som vanligt svarade han inte så bra på skänklen men det är ju bara att träna, träna, träna och träna ;)
rider bara rakt fram, asså jag jobbar inte honom eftersom han är under igångsättning. red på en gräsplätt och han skötte sig otroligt bra för att vara lite busig och så, tänkte att han kanske skulle springa iväg eftersom där är lite öppnare.
åker kanske dit imorgon igen, om jag inte har för mycke läxor.

vad tycker ni?

kollade på hööks sida och hittade ett träns som jag tänkte att jag kunde köpa. det är rätt gulligt som ett ponnyträns!
vad tycker ni? :)
tycker detta är riktigt snyggt och coolt !
vill super gärna köpa ett sånt! :)

hiss!

hissar hööks hästsport!
dom har nästan alltid något erbjudande, dom har tävlingar ofta och stort utbud.
däremot tycker jag dom kan vara lite dyra, men deras kvalite är nog väldigt bra!
just nu har dom 10% på hela sortimentet som jag fattade det så gå in och kolla också kanske ni klickar hem lite grejer samtidigt? ;)

dagen i stallet

va i stallet typ hela dagen idag :D från ca. 10 - 19.
gjorde en del.
* hade lektion för evelina
* ryktade väldigt länge!
* fotade MASSA!
* slängde ner halm
* red
* mocka boxen och hagen
* tvättade krubban och vattenkoppen
* borstade av all päls från Plays stalltäcke
* tog hö
* plockade gräs xd
jag vet inte om jag gjorde något mer, haha.
jaja, när jag red gick det väldigt bra !
jag fick ju trava 5 min idag och när vi tog första traven (vi skulle sprida ut den) gick det sjukt segt! ja man kan knappt kalla det trav. :P
evelina fick bryta av en gren från ett träd/buske så ''slog'' jag till honom med den en gång och då blev det fart i hans små ben! han va väldigt duktig! skrittade och travade lite på galoppbanan och sen skrittade jag av bredvid vägen och han skötte sig otroligt bra ! :D
när vi gick förbi en åker med sånt vitt över (det rörde sig) blev han lite rädd men han höll sig hyffsat lugn. vi gick sedan förbi ett hus när det plötsigt kom skällande hundar och det tyckte han inte alls om så han spände sig och blev rätt nervös men lugnade sig snabbt. det kom även förbi 2 motorcyklar (tror jag xd) bredvid oss på vägen då ofc spände han sig men alla gånger han blev rädd höll han sig hyffsat lugn och behöll skritten hela tiden.
sista biten tog jag av sadlen och red barbacka.
jag kunde hoppa upp på honom barbacka själv ! asså utan någon som kastade upp mig. *stolt* haha ;P
evelina fotade oss så här kommer lite bilder.
min fina sötnos! <3
det va riktigt fint väder idag men väldigt varm, man ska ju inte klaga ;)

förlåt!

förlåt för jag inte har uppdaterat från kl. 12!
visste inte att vi hade intag så fick stanna ett tag till än jag hade tänkt och sen har jag ätit och duschat. när jag sedan skulle lägga in bilderna i datorn tog det en väldans tid eftersom datan blev jääätte seg! -.-
men nu ska jag kolla igenom bilderna från idag och sedan ska jag skriva om den låånga dagen i stallet :)

halmpellets

tänkte skriva lite om vad jag tycker och tänker om ströet halmpellets :)
ridskolehästarna står ju på halmpellets, jag tycker det är bra att mocka i, går snabbt och är bekvämt. däremot när man strör det ser det ut som krafftpellets och hästarna äter upp det och det är inte så bra eftersom dom ska sova på det sen... det smulas sedan sönder och då äter dom (sån tur) inte upp det :P
såhär ser det ut när det ligger i påsen och när man strör ut det.

jag föredrar halm för hästarnas skull för att jag tror det är bekvämare för dom. dessutom kan som småäta av det, och det mår dom ju deras magar bra av.
men om man då ska tänka på oss som får mocka tar det väldigt mycke längre tid att mocka halm och halmpellets är smidigare!
men jag prioriterar hästarna!
vi på ridskolan har halmpellets för ekomomin.
såhär ser det ut när hästarna har trampat isönder det/ smulat sönder.

vad står era hästar på och vad tycker ni om det?

planerad dag i stallet

tänkte skriva lite vad jag ska göra i stallet idag. sticker nog dit snart.
det kommer inte i ordning ;)
* rida Play
* mocka boxen, ska försöka hinna med hagen också
* ta hö
* hålla träning för evelina
* fota!
* tvätta vattenkopp och krubba
jag lär ju göra fler saker än vad jag skrev. det fanns ingen halm nere igår så jag slänger kanske ner det. jaja, jag får väl se. jag ska ju självklart rykta också, kanske betar honom också.
nu ska jag försöka ladda upp med några inlägg som ploppar upp under dagen medans jag är i stallet, så behöver ni inte sitta och vänta på att jag ska komma hem. haha! ;)
glad Play...


varm dag !

va även i stallet idag.
skrittade Play 30 min. först skrittade vi ut en bit på grusvägen men vi vände efter en stund och skrittade på galoppbanan. det blåste väldigt mycke på grusvägen :(
idag gick väl sådär. va inte lika pigg och glad som han brukar, han stannade lite då och då och ville inte gå fram. sen blev han såklart sugen på gräset som växte på galoppbanan...
men annars gick det väl bra. härligt väder ! riktigt varmt, fast det kunde blåst lite mindre.
släppte Play i gräshagen utan täckena och jag ryktade honom även ute och det va riktigt härligt! :)

Daisy

jag följde inte min planering idag så bra, hehe, men åka till stallet gjorde jag och snart ska jag iväg.
i förmiddags åkte jag till bokskogen med evelina, hennes mamma och pappa och syster, vi tog med oss en valp också! den va sjukt söt och heter Daisy. 12 veckor gammal! :D
hon va inte så glad för att sitta stilla men lite bilder fick jag så här kommer lite bilder på henne.
visst är hon söt? :D

fullbokad dag

jag har en fullbokad dag nu :P skriver mer när jag kommer hem, vid 4-5 skulle jag tro. kommer även bilder från ridpasset/skrittpasset!
hinner inte skriva mer, ska iväg.
vi hörs i eftermiddag!

min dag

såhär ser min dag ut idag.
hoppas ni ser texten!
antagligen kommer jag göra mer men detta är iallafall som är planerat.
ikväll är vi ju bortbjudna så då blir det nog ingen update om jag inte gör ett tidsinställt inlägg, jag kanske gör det. det beror på om jag kommer på något.

dagen i stallet

jag fick skritta Play 20 min idag :)
han är så himla underbar !
så framått, pigg och glad och enegrisk. först skrittade jag ut en liten runda med min kompis anna och hennes häst (brandy) hon skulle ''bara'' skritta i 10 min så jag och Play fortsatte på vår lilla runda i blåsten. först ville han inte gå själv men med lite övertalning gick vår runda galant ! han gick avslappnat heela tiden och va inte tittig och sånt som han brukar.
är så stolt över min söta ponny! (L)
släppte honom i en gräshage i en timme ungefär. det gillade han! (y) betade honom också innan skrittpasset. först fotade jag honom och sen satt jag och kollade på, hehe, med hög musik i öronen och fotade lite natur som va typ bredvid mig :P

jag lever

jag har ju inte laggt upp något inlägg här under dagen så jag tänkte bara skriva lite snabbt så ni vet att jag lever, haha, och att jag skriver mer snart! :)
kommer även lite bilder på min fina sötnos <3
kul att ni har skrivit vad ni tycker om inlägget om hovskägg eller ej? :D

hovskägg eller ej ?

ja, man kan ju ställa sig frågan; ska jag klippa bort min hästs hovskägg eller inte?

jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker e bäst. på tinkrar och såna hästar som har enormt med hovskägg tycker jag självklart ska vara kvar men nu menar jag ''vanliga'' hästar, som en polskbergsponny tex :P
hovskägget finns ju till för att skydda karleden och hålla ute smuts så hästen inte får sår där.
vissa människor tror jag inte ryktar så noga på/i (?) karleden och det är ju väldigt vikigt! jag menar verkligen inget negativt eller taskigt så ta det med en nypa salt, jag tror inte ridskolebarn ryktar speciellt noga där för att dom inte tror det är så noga. det kan självklart vara privatare/fodervärdar/medryttare osv som kanske inte orkar huka sig och rykta där. t.o.m jag kan slarva där ibland men det är inget jag är stolt över !
såhär kan ett sår se ut.
jo, tillbaka till frågan.
det kan ju vara både bra och dåligt.
om man klipper bort hovskägget är det ju viktigt att man ryktar noga där varje dag och ser efter det, inte överdrivet men jag menar att man ryktar där noga varje dag. jag tycker att det kan vara lite onödigt att klippa bort det eftersom det skyddar karleden men samtidigt är det snyggare, det kan också bero i vilken mängd hovskägget är i och hur man klipper det ;)
om man låter det vara kvar är det  också viktigt att man ryktar noga för annars om hästen går i lera blir ju hovskägget också lerigt och då skyddar det inte så bra.
om man har en tinker eller någon annan häst med mycke hovskägg krävs det ju också mycke jobb eftersom det kan komma in skit till karleden då också och det är fortfarnade här viktigt att man tar hand om det enorma hovskägget.
man kan ha boots som skydd om man klipper bort skägget också om man vill.
frågan är svår och har egentligen inget ''rätt'' och ''fel'' svar. alla har sina egna åsikter och sin egen syn på allt.
jag tycker hovskägget ska vara kvar och det är ju också deras naturliga.
mitt tips/råd: låt hovskägget vara kvar och rykta noga :)
de 3 understa bilderna är lånade från internet.

vad tycker ni, ska man ha kvar hovskägget eller ej? :)

bildbomb från pay and ride n

här kommer bilderna! :)
blev bara på den lite lägre klassen eftersom det började regna sen och jag pyssla om Play.
det blev inte så jättemånga bilder, mest på en och samma, haha xd jaja, här är några bilder.
ljuset blev inte så bra på vissa bilder men det kan nog bero lite på blixten, jag vågade inte ha den på om det va någon häst som är rädd för den.

storm ...

det varnades igår att det skull bli storm idag. 25 m./sekund skulle det blåsa.
med tanke på att det såg väldigt lugnt ut imorse och det va lugnt när jag cyklade till skolan trodde jag inte det skulle bli storm. men nu när jag cyklade hem från skolan tog ju vinden kol på mina ben ! det blåser sjukt mycke och vinden är jättekraftig! :(
men det kan ju också betyda att det blir mycke update idag! (y) det beror på om min fantasi är med mig idag ;)
bilderna från pay and ride n lovar jag att dom kommer upp idag!

:D

jag har glada och goda nyheter! jag får skritta Play 20 min! :D
eftersom det va så fint väder, eller tillräckligt fint för att rida ute så skrittade jag i paddocken. först skrittade vi på galoppbanan med min syster och indy men han blev lite för vild och det är ju inte så konstigt eftersom det är första gången han skrittas och det är ju lite öppnare där så då gick jag och play till paddocken.
i början va han lite spänd men lugnade sig efter en liten stund. är nöjd över skrittpasset, han kändes väldigt fin, pigg och framått och slappnade av riktigt fint! :D
min söta lilla ponny! <3

dålig update

förlåt för den dåliga uppdateringen idag!
åkte till stallet direkt efter stallet och hann därför inte skriva något.
tog med mitt minneskort hem så det blir bilder från pay and ride n :D
emilia svarar antagligen på frågorna ikväll, men ni har ju knappt skrivit några frågor, så vill ni verkligen för det känns ju lite onödigt om ni inte bryr er...

sista chansen!

nu är det sista chansen att fråga emilia, min syster, frågot eftersom hon gästbloggar troligtvis ikväll! :D
så fråga en massa nu!
om det inte blir så många frågor finns det ju en chans att hon inte skriver och det är väl det ni vill, eller ?
hon bjuder säkert på mycke bilder om ni frågar henne.
kom igen nu och ryck upp er. skriv så det bräns i fingrarna! haha :P

hiss eller diss ?

hissar detta täcket. tycker det va riktigt snyggt!
verkar också sitta bra på hästen, kanske att biten där framme vid bogen kunde gått lite längre ner men det har ju vikt sig lite där uppe på ryggen så jag tror det är därför ;)
hiss eller diss? jag vet inte... aja, det får bli hiss och diss :P
hissar det för formen vid öronen och jag tycker det är rätt snyggt. nosgrimman va rätt cool.
dissar det för att pannbandet är inte snyggt och nosgrimman skulle varit lite tjockare. jag gillar inte när nosgrimman är lika bred/tjock som den som går över nosen (vet inte vad den heter) xd.
jag tycker inte tränset är värt pengarna men visst, kvaliten kanske är super duper bra, men ändå.

utvärdering av affären

ja, som ni ser på rubriken tänkte jag skriva en liten utvärdering av affären. skriv supergärna vad ni tycker!
jag har ju ingen aning om kvaliteten så jag utgår från att den är bra ;)

jag tycker det verkar vara en bra affär! fina saker och till ett bra pris. visserligen tycker jag det kanske är lite mycke pengar man får lägga för att få ett pannband t.ex. men å andra sidan är lite sån speciell utrustning dyrare.
jag tycker inte pannbanden är så jättefina, tycker dom är såna som man kan hitta i en ''vanlig'' affär, inte alla men vissa. det är saker man kan köpa om man vill sticka ut i mängden och det tycker jag själv är lite skoj :P kul att ha lite andra saker som dom andra inte har, sen kan man ju också ha lite vanlig utrustning som inte sticker ut lika mycke. jag tror inte heller att man har råd till sån här dyr utrustning asså om man ska ha den som vardags eller ha en hel outfit om man inte har jätte mycke pengar då.

hoppas ni förstår min utvärdering, om inte så får ni säga till!
vad tycker ni?

pannbanden

här kommer pannbanden.
tycker inte pannbanden är speciellt snygga. jag tycker inte dom sticker ut i mängden speciellt, man kan ju hitta typ nästan likadana i någon annan affär. jag hade aldrig gett så mycke pengar för ett sånthär pannband.
vissa faller mig inte alls i smaken och vissa lite smått.
vad tycker ni om grejerna? :D

schabraken

här är den andra delen, shabrak!
det fanns väääldigt många att välja på så jag tog några av dom. men det fanns också dom utan bling bling.
jag tycker dom är vissa är riktigt snygga! vissa tycker jag är lite tråkiga som den andra underifrån. eller inte tråkig på det sättet men jag tycker det är ett sånt lite mer vanligare som man kan hitta i vilken affär som helst, och då menar jag designen, formen är däremot annorlunda.
tycker dom även har en rolig form och som säker sitter jätte bra på hästen! :)

annorlunda affär!

kollade lite på hästgrejer på en internetshop till en hästaffär. tycker affären har väldigt speciella saker, men fina! visst, allt kanske inte är fint men det mesta. det är mycke bling bling också så om man gillar det är detta ju en affär för dig! :)
dock är det rätt dyrt och dom har ''bara'' grimmor, shabrak och pannband, så dom har ju inte lika stort utbud som andra lite ''vanliga'' affärer som hööks eller horze o.s.v.
dom kommer i olika delar så det inte blir för mycke bilder på varje inlägg.
jag börjar med grimmorna!






jag gillar grimmorna. tycker inte det är för mycke, utan lagom. men däremot kan man ju få det att bli för mycke om man har glitter i varje utrustning man har på sig :P

jag= smart... NOOT

gick med Play på galoppbanan idag. början gick väl inte sådär, såfort jag stannade så va det ju meningen att han också skulle stanna men då skulle han visst gå över mig istället och vända tillbaka?...
när vi kommit ungefär halvvägs hem till stallet lydde han mig bättre och bättre och när vi va framme fick han beta, och det gillade han! :P

jag hade träning för Evelina idag igen efter pay and ride:n och det gick väldigt bra! dom va duktiga och lyssnade på vad jag sa.
jo, jag har ju skrivit jag= smart... NOOT som överskrift och det är för att jag har glömt mitt minneskort i stallet ! -.-
så tyvärr har jag inga hoppbilder att bjuda på idag och inga på play heller :( (från idag då)
på onsdag ska jag till stallet igen så ni får se dom på torsag. dock blev det inte så många för först när jag stod där va det inte så många som hoppa (jag stog på framhoppningen) och i ridhuset va det inte så lönt att fota för det blir inte så bra bilder + jag vet ju inte om hästarna blir rädda för blixten, jag behöver inte blixt ute. och sen började det regna och jag har inte så stor lust att förstöra min kamera ;)
haha xd

inhandlat

köpte klämmor och toffsar på nova.
på horze fick jag några vinterstövlar av mamma :D gillar dom super mycke och jag längtar sjukt mycke tills jag kan rida med dom xd dom ser lite konstiga ut på bilden, men snyggare i verklighten.

bilder

här är några av alla bilder jag tog när jag va ute och fota.
vad tycker ni? :)

tidsinställt inlägg

detta är mitt första tidsinställda inlägg så jag vet inte om det kommer upp :P hoppas det!
nu när ni läser det är jag troligtvis på flädie :D
va ute med sazza innan och hon va super duktig ! vi gjorde 2 övningar som jag fick i tips på att träna med henne av hennes husse, och det gick riktigt bra!
när jag kommer hem tänkte jag gå ut och fota blommor i det varma härliga vädret så jag lägger upp bilderna då.

dagen

idag ska jag åka till horze, flädie lantmannaaffär och sedan nova med min syster, bror och mamma :D
vi får väl se om jag köper något i någon affär.
jag ska försöka gå ut med Sazza också.
imorgon är det ju pay and ride på klubben där play står men jag tycker inte det va så många av mina kompisar och dom jag känner som ska vara med :( om de är fint väder följer kameran med så fotar jag lite bilder på alla också kan jag bjuda på dom sen, om ni vill?

fick lära mig igår hur man lägger upp tidsinställda inlägg så det blir nog något sånt inlägg under dagen så jag får se om det funkar :P



hos evelina

förlåt för inlägget om stallet dröjde så länge :/
det är för jag är hos evelina också har vi hittat på lite grejer :D
men nu kommer texten.
Jag får gå med play i 10-15 min idag. evelina gick med och tog lite foton på oss.
vi gick i en liten nerförsbacke och play fick värsta fnatt :P haha, han höll på att börja springa och bocka men jag hann stoppa honom, jag vill ju inte att han ska springa så mycke nu när han är halt. idag va han inte så sugen att bli fotad också skulle han hålla på med annat istället för att lyssna på mig så jag blev lite irriterad på honom.
men jag kan ju förstå att det är uttråkande att stå inne i boxen hela dagen och bara få ledas :(
jag hade lektion för Evelina och Lillan, det gick väldigt bra. evelina va duktig och ju längre tid av lektionen det gick ju bättre gick det!
i slutet gick det super bra! :D

tyvärr är det jättesegt att ladda in bilder, vill ni se dom från idag? :S

till stallet

ska sticka till stallet snart.
tar med kameran så räkna med bilder sen ;D
skriver senare om eftermiddagen i stallet :P

RSS 2.0