kor

jag och Evelina, min kusin va och fotade korna som går i en stor hage nere vid stranden. jag försökte få dom att äta gräset från min hand, nån gång kom dom jättenära och dom va jätte nyfikna men dom vågade tyvärr inte gå ändå fram :(
e det kul att se ko-bilder också? xd

bibblan

va på biblioteket idag för att lämna tillbaka lite böcker och en tidning och passade då på att låna 4 nya böcker så nu blir det mycke läsning eftersom jag har lånat 2 eller 3 andra böcker tidigare. alla handlar om hästar, inte skönlitteratur utan kommunicera med hästen, förstå den bättre och sånt om ni fattar? ;)
jag gillar såna böcker, man lär sig mycke på dom och kanske sånt som man kan ha nytta med sen.
vad tycker ni om såna böcker? :)
dessa lånade jag idag.

nytt schabrak

jag har sytt ett schabrak på slöjden, rooosa såklart xd
blev inte sådär jätte nöjd med det men det blev väl helt OK. jag sydde med fleece och det är väldigt svårt eftersom det inte vill ligga stilla...
gjorde ett sånt ''jack'' för manken.
vad tycker ni? :)

svar på tal!

Emelie om svar på tal!:
det måste ju ha varit jätte kul att höra:D

jaa, det va det verkligen! man blir så glad och peppad av att höra såna komplimanger och det får en själv att verkligen fortsätta att jobba med sin häst och inte ge upp!
en tjej, min kompis Anna har också berömt mig otroligt mycke för Play, hur fin han har blivit och snygg i kroppen osv. det gör en verkligen riktigt GLAD ! :D




svar på tal!

mathilda om superponnyn !:
gud vad kul att hans förra ägare var där! Vad tyckte hon om honom? :)
jaa, det va faktiskt kul!
hon tyckte att det va jättekul att se honom ridas och träffa honom överhuvudtaget.
hon tyckte också han såg mycke GLADARE ut och dukig ofc! hon va imponerad över hans beteénde/uppförande och tyckte jag och Play skötte det jättebra!

bilderna

Emelie om superponnyn !:
grattis, jag tycker också att du kan lägga upp mer bilder :)

tack!
vill ni ha fler bilder ska ni ju såklart få dom också!


ursäkta mina stigbyglar! märkte att dom såg rätt långa ut nu på bilderna för att vara hoppläder...














nöjd Play, efter båda super starterna fick han beta lite som belöning!


jag tog inte så många bilder på dom och dom flesta blev inte speciellt bra.









superponnyn !

gick otroligt BRA på pay and riden idag ! :D
han va framme på skänklen och lyssna bra, när jag använde spöet några gånger i rad för att få lite motor i honom bockade han inte, som han brukar göra. är riktigt nöjd med honom och hans beteende idag asså! det va en liten tjej som hoppade honom före mig och med henne skötte han sig också jätte bra vilket glädjer mig.
när jag fick honom (efter ''tjejen'' hoppat honom gick vi till framridningen och gjorde lite förhållningar, halvhalter och så så att han lyssnade på mig och det gjorde han också. tog även lite galopp och där va han också duktig och lyssnade på mig men va ändå väldigt framått och glad. där skötte han det faktiskt bra för jag kände att han blev lite springig nån gång men han lät mig ändå ha kontroll över honom.
efter det skrittade vi och travade lite tills vi fick gå in på framhoppningen.
krysset som vi hoppade först gick inte speciellt bra, han va inte ett dugg framme och saktade av direkt hindret. så jag satte lite motor i rumpan på honom och drev på efter de andra hindrena också (ett räcke och en oxer) så han inte saktade av och då gick mycke bättre! vi kom bra på hindrena och han tyckte det va kul och han va även pigg och galopperade på.
jag va faktiskt rätt nervös när vi skulle gå in på framhoppningen men när vi kom ut därifrån va jag inte alls nervös och inte heller när vi gick in på banan osv, konstigt nog! :P
inne på banan gick också SUPER! han lyssnade fin fint på mig. vi fick ett nedslag, men han hoppade det! och ett hinder (som tydligen många hästar tyckte va läskigt) ville han inte hoppa så jag fick driva maaassa, och han hoppade det så jag är jätteglad! jag fick driva en del på alla hinder ;)
de va det ''läskiga'' hindret, ni ser att han är rätt högt över det..
kolla inte min sits!
hans förra ägare va även och hälsa på oss! hon tog denna bilden på oss också, hoppas det va OK att jag la upp den här!
vill ni se fler bilder på oss? :)
vill ni se tjejen som hoppa honom innan mig också?

text kommer!

nu har jag kommit hem från stallet och jag ska ladda över (bilderna/)filmen i datorn nu så text och (kanske) bilder kommer sen. det va tyvärr ingen som fota när vi red fram och hoppa fram, tror jag :P
men jag tänkte klippa lite bilder från filmen när vi hoppa banan!

ute sent

Carolina ([email protected]) om vill ni?:
det tycker jag med! 
Hur många har du? 
(Är det dressyr eller hoppning?
kul att ni är så intresserade! :D
detta va en av de 3 kommentarerna och jag har även fått fler andra kommentarer. super kul! tack!
fortsätter ni så kan ni förvänta er mer bloggande och inte bloggpauser ofta.
men jooo, nu är det ju såhär att jag va på min kusins konfa och läste kommentarerna precis att ni ville se och eftersom jag kommer åka väldigt tidigt imorgon bittig (då pay and riden är) kommer ni nog inte hinna läsa inlägget och säga vilken ni tycker :(
dåligt planerat va mig, jag vet...
men jag tänkte ha rosa på honom, det är bara det att det är en annan tjej som ska hoppa honom innan mig och jag vet inte om jag vill att hon ska rida med mina grejer eller om hon har tänkt något annat xd
fast å andra sidan är det ju jag som ''bestämmer'' vad han ska ha på sig eftersom jag är hans fodervärd ;)
jag har tänkt mig att det ska bli rosa, för i min rosa outfit har jag myycke och benskydd också istället för lindor!

vill ni?

jag har ju frågat er om vilken outfit jag och play ska ha, vill ni att jag lägger upp bilder när jag har outfitarna? :)
jag har inte exakt allt det som jag tänkte ha på tävlingen men ni ser ju någorlunda iallafall.

anmäld = NERVÖS !

nu har jag anmält mig och Play till pay and riden på söndag! haha, lite sent ute med anmälan xd
jag hoppas verkligen det går bra, fast det kommer det ändå göra. ;)
precis innan vi kommer gå in på banan och när vi börjar rida fram kommer jag vara jäääätte nervös säkert.
jag skulle vilja ha er hjälp. vilken färg tycker ni vi ska ha på söndag? alltså vilken outfit?
jag har en hel outfit i rosa. en i grön, lite mörkare än lime fast då blir det lindor istället för benskydd. och sen har jag en blå, fast till den har jag varken lindor eller benskydd :(
men vad tycker ni vilken jag ska välja?

träningen med play <3

träningen gick riktigt bra idag! :D
först när jag red fram (när jag hade skrittat fram en stund) ställde jag honom lite hit och dit, och det gjorde han jättefint ! han har blivit riktigt duktig på det nu!
vi gjorde likadant i trav.
när vi hade gjort det en stund så travade vi i serpentiner på rätt långa tyglar så han kunde sträcka på halsen lite. sen kortade jag upp dom när vi hade travat serpentiner 2 gånger och vi travade fortfarande serpentiner men vi gjorde halt på medelinjen och sen fram i trav igen. när vi skulle trava från halten gick det lite segt, men det är ju sånt man får träna på.
vi tog sen en galopp på volten nere vid A men där va han seeeg, fatta lite galopp men bröt snabbt av till trav också blev det helt kattablajs av det så vi gick ut på fyrkantsspåret och galopperade fram honom så han fick lite fart i rumpen, det gjorde vi i båda varven och efter det va han framme lite bättre. sen skrittade jag honom på långa tyglar så han fick en paus och travade lite tills tränaren kom.
vi skulle trava hästarna över 3 bommar med rätt långt avstånd och han travade på riktigt fint där!
sen gjorde vi likadant i galopp och även där gick han på jätte fint.
sen satte tränaren upp 5 eller 6 cavalettibommar på medelinjen som vi skulle hoppa i serpentiner och liksom en bit efter, typ innan väggen/svängen skulle vi bryta av till trav och sen fatta ny galopp. det gick bättre och bättre.
sen skulle vi göra det på tid...
asså då med snäva svängar.
det gick inte sådär jätte bra i början men det va mitt fel. jag drev inte på honom ordentligt och sen när jag slutade driva för stunden tyckte ju inte han att han skulle behöva jobba i onödan så då gick det inte så bra. ;)
men sen fick vi galoppera riktigt framått på långsidan så det blev fart på rumpan på honom och när jag smällde till honom med spöet några gånger bockade han helt fail, haha! typ ko-bockning? han bockade och sen kändes det som att han bara sprätte ut med benen på något konstigt sätt och det gjorde han 2 gånger fast ''uppdelat'', och jag höll mig kvar (y).
sista gången vi hoppa dom gick MYCKE bättre! då va han framme på skänklen och lyssnade, jag styrde honom bättre, ledde honom med handen bättre och han gjorde t.o.m galoppombyte över alla cavaletti. det kändes super! <3
tyvärr blev inte bilderna så bra, dom blev suddiga så jag klippte ut lite bilder från en film och det blev ju inte världens bästa kvalité och han ser rätt sur ut (a) nej, nu ska jag sluta babbla och visa er bilderna!
tycker ni det är kul att jag skriver ridpasset som mer detaljerat? :)

jätte skoj !

detta inlägget är mest riktat mot Emelie!
vill bara tacka dig för alla kommentarer jag får från dig! det uppmuntrar mig till att blogga och det peppar mig när du skrev/skriver såna peppnings kommentarer om tex play!
otroligt kul faktiskt! fortsätt gärna så ! :D
tack än en gång!!
förresten, skulle ni vilja att jag hade någon tävling på bloggen?

till stallet

jag ska snart gå och byta om så jag kan åkatill stallet och träffa Play :D
ska träna idag men det e nog ingen som kan fota tyvärr :(
ska försöka tvinga emilia att fota och filma lite.
känner att jag är på mer blogghumör idag, vem vet vilket humör jag är på ikväll. ;)
om jag fortfarande är på blogghumör ikväll så lägger jag upp några inlägg, det är bara det att jag har fått fantasisläpp. vet inte vad jag ska lägga upp...
joo, det med plays hagkompisar. asså om jag ska vara helt ärlig vet jag inte alls mycke om dom. oftast när jag kollar på dom/hämtar Play står dom bara och äter.
däremot gillar alla att bita i varandras grimmor, haha.
vill ni gärna att jag ska lägga upp en kort text om dom eller bryr ni er inte?
jag älskar dig ! <3

frågestunden -passa på!

imorgon eller till helgen så svarar jag på era frågor från frågestunden så om det är något mer ni vill veta så bara fråga på!
det finns inga dumma frågor.
förlåt för det dåliga och tråkiga uppdateringen men jag är verkligen inte på blogghumör. känns bara som jag måste skriva här och det ska ju kännas roligt, om ni förstår?
det kanske blir en bloggpaus ett tag...
bild på min älskling (L)
nu ska jag snart bege mig ut och jogga så mer uppdatering kommer kaanske ikväll.

gårdagens ridpass

gårdagens ridpass va inte en av de bästa ridpassen. vi red i ridhuset på lite större volt vid C.
i skritten va han super, ställde honom till höger och vänster och det gjorde han bättre än någonsin !
traven va väldigt fin, tyckte han rörde sig fint och så och han va framått. även där jobbade vi med att ställa och det gick också väldigt bra. sen tränade vi på trav-halt-trav, han lyssnade rätt dåligt på det.
galoppen gick inget vidare... han lyssnade inte alls bra och när vi tränade på galopp-halt-galopp gick det jääätte segt när vi skulle fatta galopp igen.
han va rätt seg i galoppen och det kändes inte heller så bra tyvärr. men allt kan ju inte gå bra.
han några riktiga bockar några gånger, men jag satt kvar ;)
jag hoppas han sköter sig bättre på fredag !
min fiiiina pojke! <3

orkar inte skriva

har varit i stallet och kom hem för en stund sen. åkte direkt efter skolan och hann därför inte uppdatera bloggen. just nu orkar jag inte skriva något speciellt men jag ska försöka ta ork till det sen och skriva lite om ridpasset som gick sådär.

svar på tal!

evelina larsson om hiss!:
Varför hissar du dom om du nu tycker att dom är lite dyra och man lika gärna kan ta på ett andra par byxor ? :)

jag hissa dom för dom är smarta. det kan ju vara en liten diss också men jag valde att hissa dom.
dom är inget för mig men det är säkert många som tycker dom är jättebra! tex om man tävlar regionala och så lite större tävlingar så vill man kanske inte gå runt i typ mjukisbyxor.




hiss!

hissar dessa överdragsbyxor! däremot tycker jag att dom är lite för dyra, tycker inte dom är riktigt värda det priset.
själv är byxorna inget för mig eftersom man bara kan ta på sig några andra byxor som också skyddar ju, eller?
Överdragsbyxor, knälånga
vad tycker ni?

dålig update idag!

det kommer bli dåligt med uppdatering på bloggen idag. måste göra läxor nu och sen kl. 18 ska min lillebrors klass ha en sån träff så det kanske blir något inlägg ikväll.
och nu dör snart min dator så måste sluta skriva nu :P

hööks

hööks verkar ha fått in en ny grimma som jag tycker är riktigt SNYGG ! :D
blev verkligen sugen på att köpa en, eller om jag ska vara helt ärlig vill jag ha en i blått och och i rosa (a) så det blir nog en av varje.
vad tycker ni om grimmorna? :)

dagen

nu har jag varit i den tråkiga skolan, drygt men helt OK. har ätit en litta mellis och senare idag ska jag rensa lite ogräs i trädgården, läxa, jogga och sen ska jag följa med min lillebror när han springer kalvinknatet! :D
kameran följer med dit så om det blir bra bilder därifrån kommer det upp några, vill ni det?
nu får jag sätta igång med mina grejer så jag hinner.
kommer upp något inlägg innan jag åker tror jag.

dagen i stallet .... typ ?...

när jag kom till stallet och skulle hjälpa till på arbetsdagen va det typ inga där, bara vuxna + jag... så dom vuxna fixade i ridhuset och jag blev ''ledig'' men jag hade en egen liten arbetsdag, mockade ut hela Plays hage/valackhagen och krattade ut spåret i/runt heeela ridhuset, jobbigt och svettigt men duktigt av mig ;P
play va super idag!
och även jättegullig i hagen, det kommer text om ridpasset och lite bilder från bus i hagen lite senare! (y)
play och indy.

ridpasset

red play idag i paddocken. va faktiskt riktigt varmt och soligt medans vi red :D vi drar med sån tur efter oss asså! (y)
min sötaste ponny va så himla duktig !
först hade vi en liiiiiten kort fight ifall han skulle svara skänklar eller inte men han gick med på det tillslut. hans motstånd blev någon bock och typ hoppa rakt upp i luften och sprang fram lite, knäpp häst ;) men ändå bäst!

vi gjorde massa volter, det va väl det vi jobbade mest med, han behöver verkligen träna på det, han är liksom inte så smidig i sin kropp och då har han svårt att göra små volter. däremot körde vi inte på så himla små men inte heller speciellt stora, och han skötte det jättebra! vi travade och galoppade också över en bom och där passade han in ''avståndet'' jättebra. asså han behövde aldrig (förutom 2 gånger tror jag) sakta av till trav för att han kom ''fel''/för nära/långt bort bommen.
han kontencrerade sig också riktigt bra på mig idag även om han hade chansen till att bara stänga ute mig. även om han kollade på något annat koppla han sig snabbt tillbaka till mig och lyssnade hela tiden.
är riktigt nöjd över hans utveckling ! ♥
tyvärr fota ingen oss när vi red :(
men jag fota massa buse-lus i hagen!
taskig play....
tävling..
vem vinner tro? ;)
vänta på mig! jag hinner inte med indy!
trött häst... haha, fail. dålig humör har jaaaag :D

nya tränset!

skrev ju för ett tag sen att jag hade/har beställt ett nytt träns och idag typ as långt efter jag fått det tog jag ork till att prova det, haha! xd
det passade iallfall vilket är bra! huvan som jag fick av evelina kommer också på en bild här nere men det togs i boxen i fredags då jag hade tid till att ta ut honom och fota med den på och sen va han mer intresserad av sitt hö än att bli fotad så bilden blev ju inte världens bästa. ;)
pannbandet har 3 olika färger på diamanterna. först blå, sen rosa/röd, och sen vit.
visst e sakerna fina? :D

arbetsdag

just nu är jag på arbetsdag och det betydet också att jag inte kommer kunna uppdatera förrän jag kommer hem bilket lär vara rätt sent, kanske vid 5 / 6.
som ni nog förstår så är detta ett tidsinställt inlägg och jag skrev detta igår och orkade inte skriva något mer inlägg.
kameran har följt med så det kommer bilder! :)
ska fråga om någon kan fota när vi rider, Play och jag så isåfall kommer det bilder. rider antagligen i paddocken. hörde att det typ ska regna idag men om det regnar när vi ska rida asså om det regnar liite, liksom inte spöregnar rider vi nog ute, gillar verkligen inte att rida i ridhuset pga underlaget :/ och poängen med allt jag skrev va att det är nog ingen som vill fota när det regnar och det blir inte heller speciellt bra bilder då, och jag vill inte förstöra min kamera.
nu ska jag sluta babbla en massa.
vi hörs lite senare! (y)
bjuder på en bild på min söta lilla ponny!

nova lund

va på nova idag med mamma. köpte en del kläder mest rosa :D


2 kläningar
2 T-shirtar med lite mindre volang där uppe
1 par tights
vad tycker ni? :)

träning för pontus

fotade lite på emilias träning (min syster), alla som träna i den gruppen så jag tänkte slänga upp lite bilder nu! ;)

plays hagkompisar

han har 5 hagkompisar.
bilderna blev kanske inte världens snyggaste eftersom dom tyckte gräset va intressantare än jag förutom en häst.
Julle.




Castor







Indy



Sherdil


'

Chagall


Play, hagens bästa lilla häst och hagens höjdpunkt ofc! :D
vill du/ni att jag ska skriva något speciellt om dom?
vad? :)


ni e bra ni!

nu har jag börjat få in fler kommentarer! jätte kul ! :D
kul också att ni har så många frågor till mig, ni får gärna ställa fler!

emelie om träning med play:
hur blev det med hagkompis bilderna:)?
jag har inte glömt dom. det va det jag gjorde allra först när jag kom till stallet igår, att fota hästarna. visserligen bler dom inte speciellt bra för dom ville bara äta men foton bler det ;) dom kommer upp idag, jag tänkte att jag inte behövde lägga upp allt igår.
min vackra ponny! <3

träning med play

träningen gick lite upp och ner idag. slutet gick sjukt bra ! vi hoppade ett hinder och han vägrade 2 eller 3 gånger men sen hoppade han och jag tyckte det blev ett jättebra hopp och jag följde med bra i det och han bockade inte efter hindret fast han höll på och konstra lite innan. blev riktigt nöjd över det språnget, det blev nog träningens höjdpunkt ;D
vi red över cavaletti bommar, en bana på 2 olika höjder och sen på slutet hoppade vi det hindret jag precis skrev om (ett räcke).
jag tyckte inte det gick speciellt bra över bommarna men min tränare tyckte det gick bra, sen övertygade han mig lite genom att säga att Play inte är så bra på det, asså att han måste träna på det och så och det har han ju rätt i ;)

frågestunden...

hade ju frågestund för ett tag sen men fick inga frågor :(
skulle vara jätte kul om ni undrade något och jag fick svara på dom xd ska jag ha en till eller bryr ni er inte?
det va väl det jag undrade.
jag lägger mer än gärna upp en frågestund på bloggen om det finns intresse till det.
nu när jag tänker på det fick jag ju en fråga av emilia ''vad är ditt mål för 2011?'' tror jag att den löd. förlåt så mycke emilia, svar kommer imorgon eller ikväll! snart iallafall. usch vad jag glömmer mycke grejor just nu känns det som!
du menar med play va, eller? ;)
mmm..... mysigt! :D

im yours

sluatde skolan för 25 min sen, as chill att sluta så tidigt på fredagar! :D
ska cykla till stallet lite senare, ingen aning när men det blir väl någon gång under dagen... nej, det blir faktiskt snart för jag och min söta lille busis ponny träna. tror ingen kan fota med kameran följer med eftersom jag skulle fota plays hagkompisar! huvan följer också med idag, så idag får ni se den! (y)
jag har fastnat i låten ''im yours''. den e så rolig att sjunga xd särskilt andra versen, haha!

kul!

läste de 2 kommentarera som kommit in om att ni vill att jag ska fortsätta, kul att höra! men jag vill ha fler som vill att jag ska fortsätta!
har fått lite tips nu om vad jag kan skriva om men det skulle vara bra om ni skrev mer, asså min fantasi är verkligen sämst just nu, skit störigt e det! -.-
men som sagt, jag vill ha fler som skriver och vill att jag ska fortsätta blogga! :)

blommor i havet

va ute en sväng med leo och passade på att slänga blommor i havet till min saknade Beauty ♥
jag ska snart sätta mig och plögga lite, drygt men sånt e livet ;)
sen ska jag ju såklart glutta lite på tv, as usual. hehe.
har väl inget mer att skriva i detta inlägget förutom att det är väldigt härligt och fint väder idag!
jo, en sak till...
om ni inte börjar kommentera så lägger jag av med bloggen... känns inte som den uppskattas och då känns det väldigt onödigt av mig att lägga ner massa tid på bloggen för att skriva inlägg, tänka på vad jag ska skriva, design osv när det känns som ingen uppskattar den, eller har jag fel?
jag vill ju inte lägga ner den men samtidigt känns det inte lönt att blogga..
jaaa, det är helt upp till er. ska jag fortsätta blogga eller ej?
e mina inlägg tråkiga? vad vill ni att jag ska skriva om?
bjuder på en bild på beauty. haha vad liten jag ser ut :P
och nej, jag har inte glömt att jag ska fota hästarna! minneskortet är tomt och batterierna sitter i laddaren!

bibblan

va på biblioteket igår med evelina och lånade några böcker om hästar, och en tidning ''Häst magazinet''. jag har inte hunnit gå igenom böckerna än men dom verkar jättebra för dom handlar om hästarnas tecken, asså hur man ser hur dom mår osv, så det ska bli spännande att läsa! hästmagazinet har jag läst förut och den tidningen tycker jag är väldigt bra för man lär sig en del!
jag fick en huva av evelina också, hon va på börjes i helgen. :D
den är blå och super snygg !
ni ska få se den, men den ska sitta på honom då ;) så ni får vänta tills på fredag.

kommentarerna?

var tar kommentarerna vägen?
det är inte speciellt kul att blogg när det inte kommer in några kommentarer, tyvärr!
ni bidrar ju faktiskt också till att det trillar in nya inlägget här på bloggen.
har ni tröttnat på designen?
e mina inlägg för tråkiga?

snabbis

skriver här en liten snabbis.
ska cykla till stallet nu och har riktigt brottom så tyvärr kan jag inte vara i stallet alls länge :( och det betyder också att jag inte kan rida så länge, men jag får ju träna play!
hinner inte skriva mer nu, kommer upp något inlägg ikväll.

min dag

nu har jag kommit hem från skolan och käkat lite. skoldagen sög, fast det gör den alltid på tisdagar... super drygt, bara tråkigt lektioner -.-
nu ska jag sätta mig med läxan och sen ska jag dra mig ut och ut i det fina tråkiga vädret och jogga en runda eller om så cyklar jag en låång runda på min pappas träningscykel, någon motion får det ju vara ;)
ikväll ska jag chilla framför TV:en -min roliga och bästa kompis, haha!
men jag ska självklart blogga idag också när det finns tid till det och när jag kommer på något. min hjärna har stått så stilla de senaste dagarna så det är så svårt att komma på vad man ska skriva :(

GLÖMSKA jag !

gissa vad?...
nu glömde jag att fota plays hagkompisar igår igen! -.-
jag lovar att komma ihåg det tills på fredag för på onsdagar finns inte den tiden över (oftast). blir faktiskt lite sur på mig själv när jag glömmer så länge. jag ska göra allt för att komma ihåg och om jag nu måste skriva upp det överallt så får jag väl göra det :P
men jag lovar att komma att ladda upp det! det jag inte kan lova däremot är när ;)
play som står och njuter i solen (a)

underbaraste bäbis!

vi red aldrig ut idag pga en sak... så vi red i paddocken istället och Anna (kompis, som också har foderhäst där) hade lektion och fotade oss. det gick otroligt bra ! Play va så j**** DUKTIG! :D
vi tränade på att få bort ''underhalsen'' och den övningen ska jag fortsätta med. vi red över bommar, träna halvhalv och öka och sen avslutade vi med att hoppade ett litet titthinder, och det tog han otroligt bra! <3
min bäbis är såååå duktig!
jag bara älskar denna bilden! ;D

final

då blev vinnarna ''running scared''. jag tycker inte låten va speciellt bra, jag har väl inget emot den så mycke men det fanns ju bättre bidrag.
sverige kom ju 3:a! :D
vem hejade ni på? vann rätt låt?

hemma från köpenhamn

nu har jag kommit hem från köpenhamn. det va rätt kul. tog lite mer än 200 bilder (a) tänkte visa några för er.
usch, så tråkigt att det börja regna nu, sitter och tittar ut och himlen är helt grå/vitt och det regnar massa! bara det blir fint väder imorgon för då ska jag och play rida ut för första gången! :D det ska bli riktigt kul och spännande!
nu ska jag sluta babbla skriva så ni får se lite bilder.
min lunch (y)
nu orkar jag inte ladda upp fler bilder :P

köpenhamn

nu ska jag snart åka till köpenhamn med familjen så det betyder att det kommer bli lite sämre med uppdateringen idag. jag vet inte hur länge vi kommer vara där men kameran följer med så det blir väl lite bilder sen. jag hinner tyvärr inte skriva något inlägg innan vi åker.
något speciellt ni vill läsa om? :)
såklart glömde jag fota plays kompisar men jag måste komma ihåg det imorgon när jag ska till stallet, men dom kommer!

träning

träningen gick väldigt bra idag! han va pigg, rätt framme på skänkel och skötte sig fint! :D
han stannade någon gång men det blev inga bockar och han sprang inte iväg. han va faktiskt väldigt pigg idag och glad såklart (y)
vi hoppade en bana med cavaletti och den gick också bra.
tog kameran emilia hade tagit med sig och tog lite porträtt bilder.

frågestund!


mot stallet

nu ska jag byta om och sen cyklar jag till stallet. det ser ut som att det ska börja regna men jag hoppas verkligen inte det!
eftersom vädret är som det är följer kameran inte med. orkar inte släpa med den om jag sen inte ska använda den.
men nu måste jag gå så jag kommer dit någon gång ;)

ledig dag

idag är jag ledig :D men jag vet inte vad jag ska hitta på mer än att åka till stallet.
jag sticker nog till stallet efter lunch så jag uppdaterar lite tills då och sen blir det tidsinställda inlägg. och ikväll när jag kommer hem skriver jag om hur det gick när jag och play träna.
jag tror ingen kan/vill fota i stallet när vi rider så det blir troligtvis inga bilder från träningen. men jag tänkte att jag kunde göra honom fin och gå ut och fota porträtt bilder så isåfall kommer det såna bilder. jag ska ju även fota hans hagkompisar.

hjälp !

dessa damasker vill jag jätte gärna ha men jag vet inte vilken storlek!
jag tänkte fråga min kusin om hon kunde köpa dom när hon ändå är i affären
så behöver jag inte betala frakt ;)
men det är bara det att jag vet inte vilken storlek och det börjar bli lite brådis..
det finns i M och L.
M = 26 cm hög
L = 27 cm hög
har ni någon aning om vilken storlek play skulle kunna ha i dom?
har ni någon c-ponny som har såna?
skulle bli jätteglad om ni skrev!

natt inlägg

tänkte skriva ett sista inlägg för idag, fast nu talar jag ju inte sanning eftersom det egentligen är fredag nu och jag får ju skriva mycke! haha ni hänger säkert inte med ett dugg. kl. är ju efter 00/12 och då e det ju nästa dag alltså fredag ;) jag vet inte vad jag ska skriva om men jag får väl hitta på något.
jag tänkte ha en tävling här snart så om ni har tips så blir jag jätte glad om ni skickar dom till mig i en kommentar! :)
det kommer också upp en frågestund någon dag snart så ladda med frågor så ni kan bombadera mig sen!
jag tycker jag har varit så dålig med nya bilder från stallet men ni kan också vara till hjälp faktiskt (y) jo, vad vill ni ha för sorts bilder?
ja nu har jag ju skrapat ihop till ett litet inlägg ;) det blev också en del för er att skriva, hehe.

svar på tal!

Emelie:
kan du inte skriva lite om plays alla hästkompisar + lägga upp lite bilder på dem?

jo! självklart kan jag det! :) känner du honom, play då, sen tidigare?
jag kan ju inte säga att jag känner dom hästarna speciellt bra men jag kan skriva allt jag vet. min syster (emilia) har ju indy och han är plays hagkompis så hon kan få skriva om honom ;)
om det är fint väder imorgon följer kameran med till stallet, då kan jag fota alla hästarna där för just nu har jag nog inte bilder på alla.
kul att du frågar fortsätt så!


play i sin sjukhage.

söt borste!

hittade en väldigt döt borste på hööks!
tycker inte ni också att den är söt? :)
den är så färgglad och rolig!

chillast!

idag är nog det den chillaste skoldagen jag någonsin har haft! :o
det började med att vi fick sovmorgon --> ''missade'' idrotten
sen åkte vi till tingsrätten --> ''missade'' so och bild
nu fick jag håltimme/ lunch --> ''missar'' matten
och nu ska jag tillbaka vid kl. 13 för att ha spanska, sen slutar jag!
det betyder ju att jag bara har haft en riktig lektion idag med sovmorgon till 9.10 och sen sluta 13.55 (y)

dagens ridpass

red på galoppbanan idag för att träna hans kondition och styrka och även variera hans ridning/träning. vi skrittade och travade ''bara'' och jag lät honom gå på halvlånga tyglar eftersom det va meningen att han skulle slappna av och sträcka ut sig, han gjorde det några gånger men resten av passet va han ganska spänd tyvärr :(
han stack 2 gånger, ena gången stanna han typ sig själv men andra gången fick jag inte stopp på honom så vi galopperade ända till stallet för att jag blev sur på honom att han inte kunde stanna så då tog jag tag riktigt i tyglarna. men jag satt kvar! ;)

vi skrittade fram ett varv på galoppbanan först och sen travade vi eftersom det va meningen att han skulle sträcka ut sig och slappna av, som jag skrev, och tog skrittpauser men även då skulle han skritta vilket han inte gjorde så jättebra pga att han va spänd.
men traven va han pigg och framått. men han blev helt pannkaka ibland då när han spände sig allt för mycke. kändes som han typ bara kopplade bort bakbenen och jaaa, jag vet f*n vad han gjorde haha :P (ursäkta :$)
inte kom vi med på bild idag heller...

godmorgon

godmorgon!
jag ska snart sticka till skolan. vi har hälsovecka denna veckan så idag ska vi dansa :)
tror att jag sticker till stallet direkt efter skolan så det blir mer uppdatering ikväll.
klumpig som jag är trillade jag på skateboarden igår så nu har jag jätte ont där vid midjan och är svullen så jag vet inte om jag kan rida idag heller... xd
men vi får se, annars får jag släppa honom och tränar väl lite frihetsdressyr skulle jag tro. kameran följer med så det blir bilder också :D

hööks

just nu är det 15% på alla täcken, även till hund!
gillar hööks affären för dom har nästan alltid något erbjudande.
däremot är dom kanske lite dyra men kvaliten är väl bra.
vad tycker ni om affären? :)

rubrik?

ursäkta för den tråkiga uppdateringen idag! glömde bort att jag skulle skriva och sen har jag varit upptagen hela dagen...
det kommer troligtvis upp en hiss eller diss snart.
ni är dåliga på att kommentera, kom igen! ryck upp er och lämna massvis med kommentarer så gör ni mig glaaad :D

underbart väder !

gud så varmt det är idag! nästan 24 grader, så varför inte förlänga sommarlovet och börja med det nu? ;)
jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva här idag, men jag kommer väl på något.
jag ska plugga lite om jag har lust (som jag inte lär ha) eller om jag får någon tid över. jag tänkte gå ut med sazza också om inte det blir försent, sen ska jag självklart bada och till sist ska jag ut och rolla.
så ser min dag ut fast jag får ju ägna lite tid åt TV:en också xd

play hos frisören

igår va play hos frisören haha! jag ryckte äntligen hans man. den va skit lång men jag har aldrig fått tid. visserligen blev det kanske inte helt perfekt rakt men till lite försvar så jag har jag inte ryckt man sen jag hade Castor och det är väl ca 2 år kanske 2 ½ år. men jag tyckte han blev super söt ! :D
det blev rätt kort men då behöver jag ju inte rycka på länge ;)
jag tycker det är finare/sötare i verkligheten, men vad tycker ni?
före.
efter.

frihetsdressyren igår

jag och play tränade ju frihetsdressyr igår (som jag skrev) så jag tänkte skriva lite om det nu!
han va jätteduktig ! :D han följde mig lika fint igår som vanligt.
oj, jag glömde ju skriva vad vi träna på. jo, han fick gå lös också skulle han följa mig, stanna när jag stanna och backa när jag backa osv.
igår vände jag mig inte mot honom eftersom han kunde det så fint på komando när jag gick mot honom så när vi skulle backa backade jag normalt eller vad man ska säga. haha, inte speciellt bra förklaring men hoppas ni förstår!
han backade liite osäkert för han va inte helt 100 på vad han skulle göra men han backade och det är ju en bra början!
pappa fotade och filma men eftersom jag tyvärr inte jag kan lägga upp film så får ni nöja er med lite bilder.

....

kan ni se inläggen som jag ladda upp igår? jag kan iallafall inte se dom så det skulle vara bra om ni sa till om ni kan se dom eller inte.
blogg.se klyddade massa igår, asså blogg.se går mig på nerverna ibland! :P
det kommer upp inlägg om frihetsdressyren igår och lite annat smått och gott mot kvällen skulle jag tro för jag måste göra läxor och lite annat nu.

tävling!

gillar inte bloggens namn så mycke så därför vill jag byta men vet inte riktigt till vad.
så nu, eftersom ni gillar tävlingar skulle jag tro, så ska jag ha en tävling om vem som kommer på det bästa namnet till min blogg! :)
vinnaren får en länkning till sin blogg.
om du har ett eller flera förslag så lämna dom i en kommentar och glöm inte att skriva vad du vill ha länkat till!
jag väljer vinnaren själv och väljer efter vad som jag tycker är bäst, roligt och så.
ju fler förslag ni har desto större chans har ni att vinna!

bilder från den lokala tävlingen!


uppdatering kommer!

jag har kommit hem nu för ett tag sen så det kommer snart lite bilder från lokala tävlingen och lite text om frihetsdressyren med play. jag red honom inte idag eftersom jag fortfarande har ont i ryggen och ifall jag skulle trilla av idag så kanske jag skulle slå i den igen och få ännu mer ont så då kanske jag inte kan rida på ett tag ;)
kan ni se oss?

dålig update imorgon!

imorgon är det lokal tävling på lödde och jag ska vara funktionär och måste då vara där kl. 8 och jag ska åka tidigt tidigt på morgonen och jag tror jag åker hem på kvällen.
tror inte jag kommer kunna rida imorgon för jag har fortfarande väldigt ont i ryggen och i nacken nu också...
kameran följer med så om jag hinner fota dom tävlande kommer det bilder! :)
vi hörs väl imorgon eller på måndag.

Hejsan-svejsan

Hello!
Nu sitter jag här och har lite kul ;)
Jag har varit dålig på att skriva ihop mitt gästinlägg men det kommer snart, är ni fortfarande intresserade?
Imorgon ska jag till världens bästa! min Indy <3
det är emilia och indy på bilderna.
// emilia (josephines syster)
haha, emilia hade lämnat detta inlägg i utkast så jag läste det och ladda upp det ;) jag ändrade lite och skrev till lite, hoppas bara hon inte har något emot att jag ladda upp det! vi får väl se hur hon reagerar när hon ser det :P

byta namn?

jag funderar på att byta blogg-namn för detta är ju med 3 t eftersom det inte gick med 2 och sen vill jag ha ett jättebra som man kommer ihåg lätt och så om ni fattar? ;)
om ni har en idé eller flera så är jag otroligt tacksam om ni skriver dom i en kommentar!

josephine is back! skulle jag tro...

jag tänkte börja bloga igen nu och mer efter min låånga paus fast jag har ju skrivit när jag har ridit men jag ska skriva om andra saker nu men fortfarande hästsaker! :)
jag kommer kanske inte göra så många inlägg om dagen men det blir nog 1-2 inlägg/dag och sen blir det 3-4 skulle jag tro, vi får väl se helt enkelt!
just nu har jag inte speciellt mycke eller något alls så ni får hjälpa mig att komma på något, skriv vad ni vill läsa om :)

dålig träning

som jag skrev och som ni ser på rubriken gick det dåligt idag på träningen...
vi red fram ute och tränade på skänkel och där lyssnade han fint och va duktig! men man får ju ingenting gratis så han bjöd på lite bockar samtidigt haha ;)
i ridhuset (då när vi tränade) blev han väääldigt pigg, men det gillar jag, men han blev lite för springig och en gpng stack han. han lyssnade sådär på mig. det gick lite upp och ner hela tiden.
när vi sedan skulle hoppa så bocka han av mig direkt efter hindret 3 gånger och den 4 gången satt jag kvar! blev lite besviken på honom att han inte bara kunde sköta sig som alla andra, jag tappade andan en gång och slog i svanskotan 2 gånger så nu har jag jätteont i ryggen :(
vi hoppade inte så jättehögt idag, lagom hoppade vi. tycker det är viktigast att komma över och ändå sitta kvar så därför nöjde jag mig vid lagom höjd och sen har han ju också varit halt så jag ville ta det lite lugnt med hoppningen idag eftersom det tar på frambenen.
jag får hoppas det går bättre på söndag! om ryggen inte har gått över så jag inte kan rida ska han få jobba själv, utan ryttare och sen om min rygg tillåter mig tönkte jag träna lite frihetsdressyr men vi får väl helt enkelt se.
tyvärr fota ingen idag :(

text kommer....

tränade Play idag för första gången på flera veckor det gick inte speciellt bra men jag skriver mer om det sen :) just nu tittar på på twilight! (y)

duuktig plaj !

play va super idag! när vi hade skrittat fram och gick in i paddocken började vi med en liten fight och efter den va han super duper ! :D
han svarade skänkel super bra och lyssnade helt enkelt jätte bra! skänkelvikningen gick fin fint idag också.
men när vi tog en skrittpaus runt paddocken blev han plötsligt jätte orolig och sen när vi kom in i paddocken igen gick det inte så bra, han va mest koncentrerad på allt runt omkring och ville inte stå still när jag gjorde halt, ja han visade verkligen en annan sida! jag skrittade och travade honom tills han lugnade sig och sen fick han va klar.
det blev många halv och hel (haha) bockningar men jag satt kvar och jag är riktigt nöjd över ridpasset!
när han travade va han verkligen framått utan att jag behövde sitta och driva, likadant i galoppen också.

iväg

nu ska jag snart iväg så jag hinner inte skriva så mycke om ridpasset.
det gick väl upp och ner. emellanåt va han duktig men sen gick det åt andra hållet.
han lyssnade inte så bra på mig men han stack inte en enda gång men tänkte bocka en gång men han gjorde inte det (y)
jag hoppas det går bättre på onsdag !

RSS 2.0